Cafébedrijf
Het cafébedrijf, of simpelweg café, is een plaats waar mensen samen kunnen komen en onder het genot van allerlei soorten dranken en gerechten een praatje kunnen maken. Samen met hotels en restaurants valt een café onder de afkorting ‘horeca’. Als kroegbaas of bedrijfsleider van een café ben je verantwoordelijk voor het ontvangen en bedienen van de gasten, maar ook voor het leiden van een bedrijf. Dit vergt kennis over allerlei zaken, bijvoorbeeld over alle apparatuur die binnen een cafébedrijf voorkomt, over sociale hygiëne, over eten en drinken én over de benodigde commerciële en sociale vaardigheden.
Inhoud
Deelnemers aan een cursus Cafébedrijf zullen kennismaken met de verschillende principes binnen het werkvlak van een eigenaar/bedrijfsleider van een café. Zo maak je kennis met zaken als sociale hygiëne, productkennis, apparatuur en veiligheid. Ook zul je kennis vergaren over regels omtrent alcohol, drugs en kansspelen. Daarnaast zul je een duik maken in de commerciële wereld: je moet immers weten hoe je het café bedrijf draaiende houdt en met welke zaken je rekening moet houden. Om je het vak als horecaondernemer eigen te maken krijg je ook handvaten aangereikt om je sociale vaardigheden te ontwikkelen. Je zal een goede gastheer of gastvrouw moeten zijn voor je klanten, dus zijn sociale vaardigheden van essentieel belang.
Relevantie
De cursus Cafébedrijf is uitermate geschikt voor iedereen die de ambitie heeft om een start te maken als horecaondernemer. Het is een relevante cursus voor iedereen die de ins en outs wil leren kennen van het bezitten van zijn of haar eigen horeca zaak.