Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Als Slager ben je breed inzetbaar. Jij weet hoe je vleesproducten, worstsoorten en vleeswaren zelf maakt, maar je hebt ook verstand van voorraadbeheer en inkoop. Je hebt kennis van marketing en weet hoe je de kostprijs van producten berekent. Ook kun je collega’s goed aansturen en begeleiden. En de klant? Die is altijd blij met jouw inspirerende tips en praktische adviezen.SVO vakopleiding food is dé mbo-opleidingsexpert in de foodbranche. Onze opleidingen sluiten goed
aan op de praktijk Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Tijdens de lesdagen word je begeleid door enthousiaste, betrokken docenten die zelf uit het vak komen.
Opleidingsinhoud
Inhoud van de opleidingStudenten:
- kunnen verschillende vleesproducten, worstsoorten en vleeswaren produceren.
- hebben inzicht in de marketing van het eigengemaakte assortiment.
- kunnen de voorraad beheren en de inkoop van producten verzorgen.
- kunnen verkoopprijzen voor alle vleesproducten calculeren.
- kunnen sturing geven aan productiemedewerkers
Toelatingseisen: wat heb je nodig?
Om te kunnen starten met deze opleiding is een afgeronde niveau 2 opleiding Productiemedewerker slagerij nodig.Kosten
Wettelijk cursusgeld (18 jaar en ouder) € 730,-Digitaal lesmateriaal, materiaalkosten en licenties € 400,50- (wijzigingen voorbehouden)
Het wettelijk cursusgeld wordt vastgesteld door het ministerie van OCW.