Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Hbo-opleiding Business Studies: Iets voor jou?Wil jij je toekomst in eigen handen nemen en hem zelf vormgeven? Kun je goed samenwerken en hou je niet van hokjesdenken, maar wel van netwerken en denk je out of the box? Ben je nieuwsgierig en wil je leren over alle facetten van bedrijfsvoering in de private- en publieke sector? Spreekt een zakelijke houding je aan? Durf je kritisch naar jezelf en je gedrag te kijken? Kun je goed met mensen omgaan en hen stimuleren het beste uit zichzelf te halen? Wil je je graag eerst breed oriënteren en dan pas een afstudeerrichting kiezen? Kies dan voor Business Studies!
Zes economieopleidingen komen samen
In de opleiding Business Studies worden de krachten van zes economieopleidingen gebundeld. Deze opleidingen vormen nu de afstudeerrichtingen van Business Studies:
- Business Studies Marketing (Commerciële Economie),
- Business Studies Ondernemen (Small Business & Retail Management),
- Business Studies Management en Beleid (Bedrijfskunde MER),
- Business Studies Human Resource Management (HRM),
- Business Studies Banking & Insurance (Financial Services Management),
- Business Studies Logistiek (Logistiek & Economie)
De opleiding Business Studies leidt je op tot businessprofessional met een passend zelfgekozen specialisme. Misschien ben jij wel de nieuwe onlinemarketing-specialist van Google of ga je projecten leiden bij Nestlé. Na de opleiding kun je gaan werken als projectleider, adviseur, inkoper, business consultant, manager of accountmanager bij een grote (non-)profitorganisatie of in het Midden- en Kleinbedrijf. Of je gaat werken als zelfstandig professional/ondernemer in jouw vakgebied.
Opleidingsinhoud
Wat houdt de hbo-opleiding Business Studies voltijd in?De opleiding Business Studies speelt in op de vraag van het bedrijfsleven naar breed opgeleide mensen met een specialisme. Als je na je opleiding aan het werk gaat, moet je kunnen schakelen tussen de verschillende takken van sport in een onderneming. Of het nu gaat om marketing, ondernemen, management, financiën, HRM of logistiek.
Die brede kennisbasis, die voor alle Business Studies-studenten gelijk is, leg je in de eerste twee jaren. Je leert verbanden leggen en het geheel van bedrijfsvoeren te overzien zodat je een bewuste keuze kunt maken voor jouw afstudeerrichting. In het derde jaar kies je één van de afstudeerrichtingen.
Vooropleiding
Je bent toelaatbaar tot een bacheloropleiding in het hoger beroepsonderwijs als je een havo- of vwo-diploma of een mbo-diploma niveau 4 hebt behaald. Naast een diploma kunnen er ook bepaalde eisen gesteld worden aan je profiel- en/of vakkenpakket. Er wordt onderscheid gemaakt tussen oude en nieuwe profielen. Dit geldt ook als je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma zonder profielvermelding (diploma oude stijl). In dat geval ben je alleen toelaatbaar als je ook voldoet aan de eventuele nadere profiel- en/of vakkenpakketeisen.Opleidingsduur
4 jaarKosten
In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit die door de overheid gefinancierd wordt. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.- Voltijdse opleiding:
op € 1.906,00.
- Deeltijd of duale opleiding (de opleiding stelt het bedrag vast):
Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.