Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Het Associate-degreeprogramma Facilitair Eventmanagement leidt je op tot (assistent) facilitair manager of facilitair coördinator in de evenementenbranche. Dat houdt in dat je in staat bent om faciliteiten, zoals techniek, beveiliging, schoonmaak en catering tijdens events en op evenementenlocaties te organiseren, te coördineren en te ondersteunen.In twee jaar vergroot je je kennis op het gebied van evenementen in de breedste zin van het woord. Je leert hoe evenementen vandaag de dag worden georganiseerd, gecoördineerd, begroot en ontwikkeld. Je ontwikkelt ook vaardigheden waaraan de branche op dit moment behoefte heeft. Door middel van verschillende beroepsopdrachten en projecten leer je praktijksituaties kennen en houd je je ook écht bezig met de voorbereiding en uitvoering van een evenement.
Hou je van evenementen? Wil je graag leren hoe evenementen worden georganiseerd en dan vooral de facilitaire kant van een evenement? Vind je het leuk om evenementen zélf te organiseren? Word je blij van mensen die zich vermaken? Heb jij een 'hands-onmentaliteit'? Kun jij goed het overzicht bewaren? Werk je graag in teamverband? Wilde je altijd al achter de schermen van een evenement werken? Dan is de opleiding Facilitair Eventmanagement echt iets voor jou!
Opleidingsinhoud
Wat zijn de studievormen?De Associate degree-opleiding Facilitair eventmanagement is een variant van de bacheloropleiding Facility Management. Het eerste lesjaar volg je gezamenlijk met de bachelorstudenten en is gericht op het algemene facilitaire werkveld. In het 2e leerjaar specialiseer je je verder in de richting van de facilitaire ondersteuning, coördinatie en uitvoering van events en eventlocaties.
Tijdens het Associate-degreeprogramma Facilitair Eventmanagement krijg je te maken met verschillende vormen onderwijs. Daarbij gaat het om praktijkgerichte projecten (gericht op de praktijk van evenementenorganisatie) en om trainingen (gericht op verschillende managementvaardigheden). De vormen waarin we het onderwijs, zijn:
- cursussen;
- werkcolleges,
- workshops,
- (mini)stages,
- werkbezoeken,
- gastcolleges.
In elke lesperiode is ruimte gereserveerd voor studieloopbaanbegeleiding. Een studieloopbaanbegeleider die kennis heeft van het facilitaire werkveld begeleidt je daarbij. Door gesprekken, workshops, oefeningen en presentaties helpt hij of zij je met nadenken over wat jouw kwaliteiten zijn. De studieloopbaanbegeleider kijkt samen met jou waar de uitdagingen liggen en hoe je daar het beste aan kunt werken, gekoppeld aan stages in het eerste jaar en een afrondende stage in het tweede jaar. De studieloopbaanbegeleider heeft daarom met alle studenten een individueel kennismakingsgesprek, dat wordt vervolgd met diverse gesprekken over de persoonlijke ontwikkeling en voortgang van je studie.
Studiebelasting
Per studieweek moet je rekenen op een gemiddelde studiebelasting van veertig uur. Deze tijd besteed je onder meer aan:
- cursussen.
- trainingen.
- projecten.
- groepsopdrachten.
- zelfstudie.
- excursies.
- stages,
- werkveldbezoeken.
Vooropleiding
Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.Kosten
In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.- Voltijdse opleiding:
- Deeltijd of duale opleiding:
Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geďndexeerd.
Vervolgopleiding
Na het behalen van een associate degree-opleiding kun je een hbo-bacheloropleiding doen. Vaak kun je de hbo-bacheloropleiding in een verkort traject volgen.Ook kun je met een associate degree-diploma doorstromen naar de arbeidsmarkt.