Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Als allround medewerker versindustrie begeleid je medewerkers vakinhoudelijk bij de productiewerkzaamheden. Hierbij is het belangrijk om kennis en vaardigheden van de handelingen en kwaliteitsaspecten van versproducten en/of machines. Je bewaakt en controleert het productieproces zodat het proces efficiënt en effectief verloopt en de planning gehaald wordt. Verder analyseer je knelpunten in het productie-/verwerkingsproces. Je onderzoekt alternatieven en doet verbetervoorstellen om het productieproces te optimaliseren. Je kunt je afhankelijk van je functie in de opleiding allround medewerker versindustrie verder specialiseren in leidinggeven, procestechniek of product/kwaliteit.Opleidingsinhoud
Inhoud van de opleidingStudenten:
- inzicht in het productieproces.
- kwaliteitszorg en -controles.
- leren kritisch te kijken naar het productieproces en signaleren verbeteringen voor proces en product.
- sturen en begeleiden medewerkers.
- Je kunt je afhankelijk van je functie verder specialiseren in leidinggeven, procestechniek of product/kwaliteit.
Zo werkt leren bij SVO vakopleiding food
SVO vakopleiding food is dé mbo-opleidingsexpert in de foodbranche. Onze opleidingen sluiten goed
aan op de praktijk Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Tijdens de lesdagen word je begeleid door enthousiaste, betrokken docenten die zelf uit het vak komen. Kijk voor meer informatie op http://www.svo.nl.
Toelatingseisen: wat heb je nodig?
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:- minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een mbo-opleiding op dit niveau;
- een diploma van vmbo theoretische of gemende leerweg, mavo, mavo-vbo of vmbo gemengde leerweg;
- heb je al een mbo-opleiding op niveau 2 (basisberoepsopleiding) gedaan? Of een andere vakopleiding? Dan kan je beginnen met de studie die je wil doen.
- heb je de havo of het vwo niet afgemaakt? Dan is een overgangsbewijs van de derde naar de vierde klas vaak ook genoeg.
Kosten
Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.- Voltijd MBO (BOL):
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
- Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is het lesgeld voor 2024/2025 € 715,-.
Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.