Hogeschool Inholland

Food, Commerce and Technology

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Vind je het interessant om te weten hoe onze voedingsmiddelen worden ontwikkeld en geproduceerd? Wil je weten hoe deze op kwaliteit of veiligheid worden gecontroleerd? Wat is nu precies food safety en welke eisen gelden hiervoor? Wat maakt een product nu echt gezond of lekker? Hoe kom je er precies achter wat de consument wil of waar hij nu en in de toekomst behoefte aan heeft? Hoe kunnen we het eetpatroon van de consument beïnvloeden en goed uitleggen wat voor hem of haar het beste product is?
Kortom: er zijn heel wat vragen te beantwoorden. Ga jij die uitdaging aan? Kies dan voor de hbo-opleiding Food, Commerce & Technology.

Opleidingsinhoud

De vierjarige opleiding Food, Commerce & Technology leidt je op tot Bachelor of Applied Science (afstudeerrichting: Voedingsmiddelentechnologie) of tot Bachelor of Commerce (afstudeerrichting: Markt en consument). Het merendeel van ons moderne voedsel ondergaat een of meerdere industriële bewerkingen voordat het wordt verkocht aan consumenten. Deze brede bachelor richt zich op het productieproces, de kwaliteit en de verbetering van voedingsmiddelen. Ook de wisselwerking met de markt en de behoefte van de consument komen aan bod. Competenties waarop de brede bachelor is gebaseerd:
  • opstellen van plannen voor producten of productieprocessen
  • analyseren van trends en behoeften in de markt
  • projectmatig werken
  • communiceren
  • toegepast onderzoeken

In de afstudeerrichting Voedingsmiddelentechnologie verdiep je je in proces, kwaliteit, gezondheid en houdbaarheid van de voedingsmiddelen. Binnen de afstudeerrichting Markt en consument ligt de nadruk op de wisselwerking van het product met de behoefte en wensen vanuit de markt, overheid en consument of consumentenorganisaties. Hierbij spelen marketingconcepten, voorlichting en vertaling van behoeften uit de markt naar nieuwe of gewijzigde producten een grote rol.

Na afronding van je opleiding weet je alles over:
  • projectmatig werken
  • productontwikkeling
  • kwaliteitsmanagement
  • communiceren
  • vermarkten
  • gezondheidsaspecten van voedsel en voedingsmiddelen
Deze opleiding biedt goede perspectieven op de arbeidsmarkt en bereidt je voor op een functie als marketingdeskundige, productontwikkelaar, productiemanager, kwaliteitsmanager of food engineer in het brede werkveld van de voedingsmiddelenproductie.

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Volg je een voltijdse opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 € 2.314,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 tussen de € 1.377,- en maximaal € 2.314,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Vervolgopleiding

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende masteropleiding aan een universiteit.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.