Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Als Bedrijfsleider Fastservice ben je werkzaam in fastservicebedrijven zoals fastfoodrestaurants, bedrijfskantines, cafetaria’s, strandpaviljoens, buffetrestaurants, ijssalons, koffiezaken en tearooms, bake-off bedrijven, broodjeszaken, lunchrooms, pizza-afhaal- en bezorgbedrijven en pannenkoekenrestaurants.Als Bedrijfsleider Fastservice geef je leiding aan de medewerkers binnen het bedrijf en je voert het personeelsbeleid uit. Je houdt een oogje in het zeil zodat het verkopen en het bereiden van de producten op een veilige en juiste manier gebeurt. Je weet daarom te werken volgens de voorschriften op het gebied van veiligheid, HACCP-richtlijnen en hygiëne. Tijdens je werkzaamheden kan het soms erg druk en hectisch zijn. Maar jij weet goed met stress om te gaan. Ook vind je het niet erg om op wisselende tijden te werken. Als er een probleem is los jij het op. Daarnaast ondersteun je de ondernemer fastservice bij het ontwikkelen van diverse plannen en je zorgt voor het behalen van de commerciële doelstellingen
Opleidingsinhoud
Tijdens de opleiding worden je leiderschapskwaliteiten verder ontwikkeld en leer je mensen coachen en aansturen. Je leert daarnaast de eindverantwoordelijkheid kennen die jij draagt als management en hoe de resultaten van je vestiging worden bijgehouden. Administratief werk en de ondernemende kant van de zaak heb jij hoe dan ook onder de knie na het voltooien van je opleiding. Hierbij kun je denken aan bedrijfsdoelstellingen opstellen en het maken van een jaarplan.Toelatingseisen: wat heb je nodig?
Een mbo-opleiding op niveau-4 heet een middenkaderopleiding. Je studie duurt 3 of 4 jaar, dit verschilt per opleiding.De toelatingseisen zijn voor een middenkaderopleiding iets anders dan voor mbo-opleidingen op de andere niveaus:
- je hebt een diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo theoretische leerweg, mavo, mavo-vbo of vmbo gemengde leerweg;
- je hebt een diploma van een vakopleiding, dus mbo niveau 3, is meestal voldoende voor een mbo-studie op niveau 4;
- je hebt een basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) gedaan. (je kan dan bij sommige scholen beginnen aan een middenkaderopleiding);
- een overgangsbewijs van de derde naar de vierde klas havo of vwo. (sommige scholen willen dat je een havodiploma hebt voor een mbo-opleiding op niveau 4, maar dat verschilt per school. Informeer hiernaar bij de school).
Kosten
Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.- Voltijd MBO (BOL):
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
- Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is het lesgeld voor 2024/2025 € 715,-.
Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.