Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Als je gaat over food design & innovation kan je aan de slag in de foodsector. Je bent bijvoorbeeld food designer, trendwatcher of conceptontwikkelaar of begint een eigen bedrijf.Jouw taak bestaat eruit dat je nieuwe voedingsmiddelen en concepten bedenkt, ontwerpt, maakt en verkoopt. Je breidt het voedselaanbod uit met jouw creaties.
Opleidingsinhoud
Tijdens het propedeusejaar leer je alles over Food Design en Creative Food Marketing. Aan het eind van de propedeuse maak je een definitieve keuze voor één van die twee. Aan het begin van het tweede jaar loop je kort stage. In dat jaar is er nog een aantal vakken die beide specialisaties omvatten, maar de meeste modules zijn specifiek voor de richting die je hebt gekozen.In het derde jaar loop je twee keer stage, waarvan één keer in het buitenland. Tijdens het laatste jaar richt je je op afstuderen. Dat doe je middels een afstudeeropdracht, die je uitvoert voor een echt bedrijf of een overheid.
Vooropleiding
Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.Kosten
In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.- Voltijdse opleiding:
- Deeltijd of duale opleiding:
Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.