Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Wanneer je de opleiding media en entertainmentmanagement hebt afgerond kun je aan de slag gaan bij bedrijven en organisaties in de media en entertainmentbranche. Je kunt verschillende functies bekleden in bijvoorbeeld het management of beleids- en adviesfuncties. De zakelijke en creatieve kant liggen tijdens je werk zeer dicht bij elkaar. Je kunt bijvoorbeeld leiding geven bij het maken van een tv-programma, een muziekproductie of je stuurt de uitgave van een tijdschrift aan. Je kunt leiding geven bij congressen of grote evenementen. Bij je werkzaamheden dien je rekening te houden met de vastgestelde deadlines en budgetten. Het is een veelzijdige baan, waarbij je met veel verschillende mensen in aanraking komt. Ook je creatieve kant speelt een belangrijke rol bij je werkzaamheden.Opleidingsinhoud
Deze opleiding wordt in het Engels verzorgd / The language of instruction is EnglishDe propedeuse (1 jaar) concentreert zich rond het aanleren van de nodige kennis, vaardigheden en beroepshouding op het terrein van mediabusiness, internationale mediastructuren, business en entertainment. Aandacht wordt besteed aan economische vakken zoals algemene economie, bedrijfseconomie en bedrijfsadministratie. Ook vakken als consumentengedrag, juridische zaken, informatica en statistiek, media en eventmarketing, multimediatoepassingen en mediaprofielanalyse komen aan de orde,
De hoofdfase bestaat uit de laatste drie jaar van je opleiding. In het tweede jaar van je studie leer je meer over de financiële kant van het zaken doen. Ook krijg je les in de verschillende media- en kunststromingen en krijg je les in de geschiedenis van media en culturele ontwikkelingen. Je krijgt vakken als ICT, marketing, reclame en mediaplanning. In het derde jaar van je opleiding volg je colleges en voer je projecten uit. Je loopt in het derde jaar stage bij een bedrijf naar keuze. Bijvoorbeeld bij een film/TV-productiemaatschappij. In het 4e jaar maak je een keuze uit 3 richtingen:
- TV-manager;
- Eventmanager;
- Music Business.
Je sluit de opleiding af met een afstudeerscriptie en het verslag van een opdracht waarin de oplossing van een probleem centraal staat.
Vooropleiding
Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.Kosten
In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.- Voltijdse opleiding:
- Deeltijd of duale opleiding:
Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.