Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Wanneer je de opleiding Hoger toeristisch en recreatief onderwijs hebt afgerond kun je bij veel verschillende bedrijven aan het werk. Je kunt bijvoorbeeld werken in managementfuncties in de reiswereld. Hierbij kun je denken aan reisbureaus, touroperators, recreatiebedrijven en recreatieorganisaties. Ook kun je werk vinden bij verkeersbureaus, onderzoek- en adviesbureaus op het gebied van toerisme en recreatie. Je werkzaamheden verschillen natuurlijk per bedrijf waar je voor kiest. Wanneer je aan het werk gaat als bijvoorbeeld toeristisch manager hou je je bezig met toeristische producten en diensten waar de consument behoefte aan heeft. Je weet exact wat de toerist wil en interesseert. Naast deze werkzaamheden ontwikkel je innovatieve concepten voor verschillende toeristische producten en diensten.Opleidingsinhoud
Deze opleiding wordt in het Engels verzorgd / The language of instruction is EnglishIn het eerste jaar van je opleiding maak je kennis met je toekomstige werkgebied. In de propedeuse (1 jaar) zijn de vakken gegroepeerd rond thema's. Daarin wordt onder meer aandacht besteed aan toerisme en recreatie, vrijetijdsmanagement, management en organisatie, marketing en marketingmanagement, recht, informatica, talen, geografie, psychologie en sociologie, presentatietechnieken, wiskunde en statistiek. Je volgt ook projecten. Tijdens deze projecten leer je om samen te werken met je medestudenten. Ook leer je om de werkzaamheden goed te plannen, zodat je op tijd een kwalitatief goed product kunt afleveren.
De hoofdfase van je opleiding bestaat uit de laatste drie jaar van je opleiding. Het tweede jaar heeft een soort gelijke opbouw als het eerste jaar. Je volgt nog colleges en voert projecten uit. Sommige projecten voer je in opdracht van bedrijven uit. In het derde jaar van je opleiding ga je stagelopen in een door jou gekozen bedrijf. Je voert tijdens je stageperiode een stageopdracht uit. Als je stage voorbij is, volg je op school de colleges en projecten. Het vierde jaar staat vooral in het teken van afstuderen. Je voert bij een door jou gekozen bedrijf je afstudeeropdracht uit.
Vooropleiding
[Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.Kosten
In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.- Voltijdse opleiding:
- Deeltijd of duale opleiding:
Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.