Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
De mbo-opleiding Productiemedewerker slagerij van SVO vakopleiding food is bedoeld voor slagerijmedewerkers die meer willen leren over het bewerken en verwerken van de producten binnen het slagersbedrijf. Deze opleiding sluit naadloos aan op de praktijk en biedt medewerkers de kans om een mbo-diploma op niveau 2 te behalen.Elke dag ontvang je het binnengekomen vlees en de vleeswaren. Het is jouw verantwoordelijkheid om te controleren of het vlees in orde is. Je zorgt dat het vlees goed wordt bewaard en je maakt vleesproducten die de klant direct kan bereiden.
Opleidingsinhoud
Inhoud van de opleidingStudenten:
- hebben inzicht in het productieproces en hun bijdrage daaraan.
- herkennen vleesdelen van rund en varken
- bewerken en verwerken vleesdelen van rund en varken.
- leren kritisch te kijken naar het productieproces en signaleren verbeteringen.
Zo werkt leren bij SVO vakopleiding food
SVO vakopleiding food is dé mbo-opleidingsexpert in de foodbranche. Onze opleidingen sluiten goed
aan op de praktijk Je gaat één dag in de week naar school en de rest van je tijd werk je bij je leerbedrijf. Dit heet beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Tijdens de lesdagen word je begeleid door enthousiaste, betrokken docenten die zelf uit het vak komen. Kijk voor meer informatie op http://www.svo.nl.
Toelatingseisen: wat heb je nodig?
Voor deze mbo-opleiding zijn de instroomeisen een afgeronde vmbo-, vbo-, of lbo-opleiding.Kosten
Wettelijk cursusgeld (18 jaar en ouder) € 301,-Digitaal lesmateriaal, materiaalkosten en licenties € 580,20- (wijzigingen voorbehouden)
Het wettelijk cursusgeld wordt vastgesteld door het ministerie van OCW.