Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Wanneer je de studie integrale veiligheid hebt afgerond mag jij jezelf bachelor of Business Administration noemen. Je kunt als afgestudeerde werk vinden bij uiteenlopende bedrijven. Taken die behoren bij jouw werkzaamheden horen zijn de veiligheidszorg en het veiligheidsbeleid. Je kunt een veiligheidsbeleid opstellen en adviezen uitbrengen over de veiligheid. Tot je taken kunnen ook het coördineren van een veiligheidsbeleid horen. Je opereert op verschillende terreinen zoals crisisbeheersing of de organisatie van grote evenementen.Je kunt verschillende functies vervullen zoals evenementenmanager, preventiemanager, beleidsmedewerker, riskmanager, veiligheidsadviseur en veiligheidscoördinator. Je kunt bij verschillende bedrijven aan de slag, zowel profit als non-profit. Je kunt bijvoorbeeld werk vinden bij banken, multinationals, recherchebureaus, havens en vliegvelden.
Opleidingsinhoud
Het eerste jaar is vooral georiënteerd op je toekomstige beroepsveld. Je krijgt algemene vakken en projecten. Onderdelen waarmee je te maken krijgt in het eerste jaar zijn onder meer organisatie, omgeving, veiligheid en maatschappij. In het eerste jaar maak je ook al een beetje kennis met je toekomstige beroep door opdrachten uit te voeren in de praktijk. Ook volg je projecten met je medestudenten. Door middel van deze projecten leer je om samen te werken en taken goed te verdelen.De laatste drie jaar van je studie heet de hoofdfase. In deze drie jaar maak je ook weer kennis met je toekomstige beroep. Je maakt veel projecten mee die in de praktijk voorkomen. In het derde jaar ga je tevens vijf maanden op stage. Je kunt stagelopen in zowel de private als de publieke sector. Wanneer je gaat stagelopen is het de bedoeling dat je een opdracht gaat doen in de veiligheid. Je mag zelf een bedrijf kiezen waar je stage wilt lopen.
Het vierde jaar staat in het teken van het afstuderen. Je doet een afstudeeronderzoek in opdracht van een opdrachtgever. Ook bij het afstuderen mag jij zelf een voor jou interessant bedrijf uitzoeken waar je een praktijkgericht veiligheidsvraagstuk gaat beantwoorden.
Vooropleiding
Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.Kosten
In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.- Voltijdse opleiding:
- Deeltijd of duale opleiding:
Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.