Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Het werkveld voor afgestudeerden aan de opleiding Vastgoed en Makelaardij is breed. Je kunt bij verschillende instanties aan het werk. Enkele voorbeelden zijn: een makelaarskantoor, een overheidsinstelling en een beleggingskantoor. De functies die je met de opleiding kan vervullen, kunnen sterk verschillen. Wel staat bij elke functie Vastgoed en Makelaardij centraal. Je maakt bij je toekomstige functie veelvuldig gebruik van je financiële kennis en je kennis van de vastgoedmarkt.Opleidingsinhoud
Het eerste jaar, de propedeuse, is een gemeenschappelijk jaar. Tijdens het propedeutische jaar ben je je aan het oriënteren. Naast vakken die enkel gericht zijn op Vastgoed en Makelaardij, krijg je ook te maken met andere, algemene vakken zoals Nederlands en Engels. Deze vakken volg je meestal met studenten van andere opleidingen.In de hoofdfase ga je je specialiseren. In deze fase ga je dus dieper in op de stof die voor de opleiding Vastgoed en Makelaardij relevant is. In het tweede, derde en vierde jaar ga je je, ten opzichte van het propedeutische jaar, verdiepen in de stof. In deze fase bestudeer je verschillende markten. Ook de internationalisering speelt in deze fase een grote rol. Je kan je specialiseren in bijvoorbeeld: advisering, volkshuisvesting of bemiddeling. In de hoofdfase ga je ook stage lopen bij een bedrijf dat zich bezig houdt met de door jou gekozen specialisatie. Verder werk je tijdens het afstuderen nog aan een praktijkonderzoek dat geldt als afstudeeropdracht.
Vooropleiding
Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.Kosten
In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.- Voltijdse opleiding:
- Deeltijd of duale opleiding:
Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.