Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Waar kan ik aan de slag na de opleiding Biologie en Medische Laboratoriumonderzoek?Met een ingenieurstitel kan je bij diverse organisaties aan het werk. Afhankelijk van je specialisatie, kun je terecht komen bij: laboratoria in ziekenhuizen, bloedbanken, trombosediensten, medische researchlabs, de farmaceutische industrie, landbouwkundige en milieudiensten en onderzoeksinstellingen, laboratoria van (chemische) bedrijven, procesindustrie, keuringsdiensten, rijksinstellingen voor volksgezondheid en milieu.
Je onderzoekt, rapporteert, stelt veranderingen of verbeteringen voor of geeft leiding aan andere medewerkers op laboratoria - allemaal afhankelijk van de richting die je hebt gekozen.
Als biologisch en medisch laboratoriumonderzoeker omvat je werkterrein veel verschillende gebieden. Je kunt je bezighouden met de gezondheid van de mens tot onderzoek naar planten, dieren en micro-organismen. Je doet onderzoek naar de herkomst van verschillende soorten materiaal. Je doet bijvoorbeeld onderzoek naar voedingsmiddelen of naar processen in organismen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van bacteriën die als grondstof dienen voor medicijnen. Met de uitkomsten van deze onderzoeken ga je op zoek naar praktische uitkomsten voor verschillende problemen.
Opleidingsinhoud
Life Science - HBO opleiding Biologie en Medische LaboratoriumonderzoekWanneer je kiest voor de HBO opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, dan kies je voor een brede opleiding gericht op wetenschappelijk onderzoek in de biologie en biomedische chemie. Je kunt na het afronden van deze studierichting bijvoorbeeld aan de slag als research laborant in de gezondheidszorg of in de farmaceutische industrie.
Afstudeerrichting: Biologie en Medisch Onderzoek
De HBO afstudeerrichting Biologie en Medisch Onderzoek staat in het teken van het onderzoeken en analyseren van medische en biologische processen. De keuze voor deze richting betekent dat jij je zult bezighouden met wetenschappelijk onderzoek in de biologie en biomedische chemie.
Zo kun je na afronding van je studie bijvoorbeeld als researcher onderzoek doen naar nieuwe analysetechnieken. De studierichting biedt mogelijkheden voor een boeiend beroep met goede arbeidsmarkt-perspectieven.
Vooropleiding
Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.Opleidingsduur
4 jaarKosten
In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.- Voltijdse opleiding:
- Deeltijd of duale opleiding:
Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.