Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
De wereld ligt voor je open - je bent goed voorbereid op een baan in het internationale zakenleven. Je kunt werken bij grotere bedrijven, groot- en detailhandel, grootwinkelbedrijven, export- en transportbedrijven, de overheid (consulaten, ambassades, ministeries, Europese Unie, VN-organisaties), banken en verzekeringsbedrijven. Ook kun je voor buitenlandse bedrijven met vestigingen in Nederland werken.Opleidingsinhoud
Deze opleiding wordt in het Engels verzorgd / The language of instruction is EnglishDit is een internationale opleiding, waarvan het programma volledig in het Engels aangeboden wordt. Naast de overige toelatingseisen geldt daarom de beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk, op HBO-niveau als een essentiële voorwaarde. De onderwijsinstelling kan een afwijkende toelatingsprocedure hanteren voor de internationale opleidingen. Neem voor meer informatie contact op met de instelling van keuze of vraag een brochure aan.
De propedeuse (1 jaar) bereid je voor op het werkveld en geeft je de basis van de opleiding. Vakken komen uit de commerciële economie en bedrijfseconomie, bijvoorbeeld: bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, communicatievakken (sociologie, psychologie, informatiekunde), consumentengedrag, logistiek, recht, informatiemanagement, export, inkoop en verkoop.
Elke hogeschool gebruikt eigen onderwijsmethoden - projectonderwijs, themaonderwijs, praktijkgericht - allemaal net even anders. Ga er dus zeker kijken!
In de hoofdfase (3 jaar), werk je naar een duidelijke keuze of specialisatie toe. De theorie wordt verdiept en de praktijk komt dichterbij door praktijkopdrachten en stages. Daarbij ben je internationaal bezig - ook je eindstage loop je meestal in het buitenland. De opleiding wordt met een afstudeeropdracht (en/of een scriptie of presentatie) afgesloten.
Vooropleiding
Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.Kosten
In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.- Voltijdse opleiding:
- Deeltijd of duale opleiding:
Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.