Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Duurzame inzetbaarheid van medewerkers is een prachtige term. Maar hoe zorg je er nu heel concreet voor dat in een bedrijf de juiste mensen op de juiste plek werken? Dat zij zich van daaruit kunnen ontwikkelen en zij plezier in hun werk hebben? Hoe bewaak je duurzame inzetbaarheid tijdens ingrijpende veranderingsprocessen? En hoe benut je HR Analytics om de performance van de organisatie te verbeteren? Tijdens de deeltijdopleiding Human Resource Management leer je wat daarbij allemaal komt kijken. Hoe boeiend die opgave is. Recent onderzoek laat zien dat maar liefst 86 procent van de bedrijven te maken krijgt met veranderingen in wat voor vorm dan ook. Veranderingen die jij als HRM’er gaat begeleiden, zodra medewerkers daarbij in beeld komen.Opleidingsinhoud
De leerstof in de propedeuse (1 jaar) omvat een aantal basisvakken en geeft een oriëntatie op het werkveld en de mogelijke beroepen. De opleiding is zeer praktijkgericht; er wordt gewerkt aan de hand van thema's en met behulp van projecten, vaardigheidstrainingen en praktijkopdrachten. Je volgt beroepsgerichte theoretische en praktijkgerichte vakken als arbeidsmarktbeleid, personeel en organisatie, organisatiekunde en gespreksvoering. Ook krijg je algemene vakken, zoals sociologie, economie, psychologie, recht en informatica.In de hoofdfase (3 jaar) wordt de leerstof verdiept en uitgebreid. Er wordt meer nadruk gelegd op methodiekvakken, als werving, selectie, assessment, loopbaanadvisering en loopbaanbegeleiding. Ook kan je een keuze maken uit de afstudeervarianten. In deze periode vindt een stage plaats van 10 maanden of 2 keer 5 maanden (meestal het 3e studiejaar).
Je sluit de opleiding af met een afstudeeropdracht, een scriptie en een eindgesprek.
Afstudeerrichtingen kunnen per hogeschool verschillen, informeer daarom goed!
Vooropleiding
Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.Opleidingsduur
4 jaarKosten
In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.- Voltijdse opleiding:
- Deeltijd of duale opleiding:
Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.