Algemene informatie over de cursus
Hoe stel je een smakelijk en verantwoord menu samen? Welke kooktechnieken kun je het beste gebruiken als je kookt voor een kleine groep? Hoe kunnen uw medewerkers een maaltijd onderscheidend serveren en presenteren?Op deze en tal van andere vragen krijgt u antwoord tijdens de professionele scholing die het ROC van Amsterdam kan bieden. Onderwijs op maat, afgestemd op uw behoeften en wensen in uw zorginstelling.
Het ROC van Amsterdam (ROCvA) heeft zeer veel ervaring in het geven van opleidingen, trainingen, cursussen en workshops. Onze school heeft expertise opgebouwd op het gebied van zorg en voeding. Voor iedere zorginstelling is het mogelijk om onderwijs op maat samen te stellen.
Om iedere opleidingsvraag op maat te kunnen aanbieden, zijn door ons een aantal modules opgesteld. Een combinatie van deze modules (of delen van meerdere modules) behoort eveneens tot de mogelijkheden. Voor elke situatie kunnen wij een passend onderwijs bieden. Kennis en vaardigheden die vaak direct toegepast kunnen worden. U bent dan verzekerd van een optimaal rendement.
Inhoud van de cursus
Training op maatDe cursus, training of workshop wordt op maat samengesteld. U bepaalt wanneer de scholing start en hoe lang deze duurt. De scholing kan bij ons op school in één van de praktijklokalen gehouden worden. Een incompany training behoort zeker tot de mogelijkheden.
Welke trainingen zijn er?
Wij beschikken over moderne, adequaat ingerichte lesruimtes. Wij ontvangen u en uw cursisten graag. Desgewenst kan in overleg de training, cursus of opleiding ook bij u op de locatie aangeboden worden. De hieronder genoemde cursussen kunnen afgesloten worden met een certificaat van deelname. Wij bieden de volgende cursussen en opleidingen aan:
1. Gastenservice
Onderscheidend serveren en presenteren:
- in het restaurant;
- huiskamerformule;
- aan de deur.
Gastvrijheid en gastenservice, presentatietechnieken en -handvatten:
- sfeer;
- aankleding van het restaurant;
- kleding van het personeel;
- op welke wijze dek je een tafel.
- wensen en behoeften van uw cliënten bij het eten en drinken;
- ziektebeelden en belemmeringen;
- tijdig signaleren voedingsproblemen.
- smaakleer en menu-opbouw;
- invloeden van seizoen en cultuur.
- samenstellen en serveren van dranken.
- verschillende eetculturen en voedingsgewoonten.
- belangrijkste diëten en de verschillen daartussen.
- bereiden van gerechten in het gezichtsveld van patiënten en cliënten;
- rol van het keukenpersoneel en bedienend personeel.
- kooktechnieken;
- opdienen en presentatietechnieken.
- vergroting van vakkennis voor professionele koks;
- koelvers koken.