Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Als mediamanager heb je creatief werk en heb je een sleutelrol in de realisatie van mediaproducties voor opdrachtgevers. Samen met een creatief team werk je bijvoorbeeld aan social mediacontent, promotievideo?s voor bedrijven, web content, podcasts en animaties. Ook kun je meewerken aan radio- en televisie-uitzendingen. Je leert hoe je de wensen en behoeften van de (potentiële) opdrachtgever achterhaalt en hoe je dit vertaalt naar een concreet mediavoorstel, projectplan en een duidelijke planning. Je stelt een team samen dat de mediaproductie gaat realiseren en monitort de voortgang. Ook leer je hoe je de oplevering en de uitvoering van de mediaproductie coördineert en presenteert.Werken als Mediamanager
Heb jij een passie voor media en krijg je energie van het vormgeven van mediaproducties, waarbij jij de schakel bent tussen het creatieve team en de opdrachtgever? Dan is de opleiding Mediamanager echt iets voor jou. Je luistert naar de wensen en behoeften van de (potentiële) opdrachtgever en vertaalt deze naar een passend mediavoorstel. Je bereidt de mediaproductie voor en maakt een plan van aanpak (projectplan) en een planning. Je regelt de benodigde mensen en middelen en coördineert de voortgang, de uitvoering en de oplevering van de mediaproductie. Als mediamanager werk je bijvoorbeeld bij een reclame- of marketingbureau, een digitaal mediabedrijf, een productiebedrijf of bij de televisie of radio. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen bedrijf starten.
In 15 maanden je mbo-diploma
Uniek bij onze opleiding mediamanager Specialist is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden (52 lesweken) je diploma halen. Dan kun je direct aan de slag. Dat bedoelen we met kort & krachtig! En met 4 startmomenten per jaar én 11 locaties kun je starten wanneer het je uitkomt.
Erkende opleiding, dus waardevol
Je opleiding is een waardevolle investering in je toekomst. Onze MBO-opleidingen zijn dan ook erkend door het Ministerie van OCW. Dit maakt je diploma waardevast en herkenbaar op de arbeidsmarkt. Goed om te weten dat je straks studeert bij Capabel Onderwijs, de specialist in erkende en verkorte opleidingen!
Download hier de brochure voor meer informatie of !
Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.Je kunt van verschillende middelen gebruik maken om jouw opleiding te financieren. Zoals studiefinanciering en het Leven-Lang-Leren-Krediet en andere subsidies. Kijk voor meer informatie over deze middelen bij Prijzen, studiefinanciering & subsidies.
Klaar om met jouw opleiding Mediamanger te starten?
Opleidingsinhoud
Er is 1 vaste dag voor vaklessen. De overige tijd besteed je aan online lessen (webinars), zelfstudie en BPV (stage). De vaste schooldag is handig voor je weekindeling. Onze BOL- en BBL-opleidingen voldoen aan alle kwaliteitseisen, net als bijvoorbeeld een ROC. Je korte MBO-opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en keuzedelen. Deze zijn opgedeeld in 5 overzichtelijke blokken, van elk 10 weken. Het basisdeel en het profieldeel bevatten alle kennis en vaardighedenvoor de beroepsgroep en het beroep van Mediamanager in het bijzonder. Met de keuzedelen kun je je specialiseren en onderscheiden.Kort samengevat ziet een lesweek van een BOL-opleiding er zo uit:
1 dag klassikaal beroepsgerichte les
1 dag online generieke lessen
16 uur stage
+/- 8 uur zelfstudie
Flexibel studeren
Je gaat 1 dag per week naar school, met betrokkendocenten die de praktijk goed kennen. Zo zijn de lessenlevendig en actueel. Je kunt meteen in de praktijk toepassen wat je met je lessen hebt geleerd. Bij Capabel Onderwijs volg je een verkorte MBO-opleiding. Daar hoort intensieve en actieve begeleiding bij van je docenten. Zowel tijdens je wekelijkse klassikale en online les, en ook met je zelfstudie.
Beroepsgerichte vakken
Als mediamanager heb je een veelzijdig, creatief en strategisch beroep. Je hebt daarom brede kennis van mediaproducten en de processen die nodig zijn om een productie te creëren. Jij weet hoe je kansen signaleert, een contactennetwerk opbouwt en hoe je hiermee communiceert. Jij weet hoe je de vraag van de opdrachtgever vertaalt naar een helder mediavoorstel en projectplan inclusief planning. Jij weet hoe je je project leidt, coördineert en waar nodig bijstuurt, met oog voor het creatieve team, je leidinggevende en de opdrachtgever. Jij weet hoe je de aangeleverde mediaproducten evalueert aan de hand van de wensen van de opdrachtgever en hoe je deze aan de opdrachtgever presenteert.
Extra praktijkervaring doe je op bij de Nederlandse Fotovakschool of de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. Hier werk je aan je eigen projecten en krijg je meer inzicht in mediaproductie en creatief werken. Zo ga je straks zelfverzekerd aan de slag als mediamanager.
Generieke vakken
Naast beroepsgerichte vakken zijn er ook generieke vakken onderdeel van je MBO-diploma. Dit zijn Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap. De generieke vakken worden optioneel online aangeboden via colleges (webinars) en er is een vakdocent online beschikbaar (e-docent) voor je vragen per mail, telefonisch, chat of via het forum.
Keuzedelen
Bovenop het basis- en profieldeel kies je een keuzepakket waarmee je je kunt specialiseren en onderscheiden. Jouw keuzedelen geven je een voorsprong op de arbeidsmarkt.
Pakket 1
Oriëntatie op ondernemerschap
Inspelen op innovaties geschikt voor niveau 4
Verdieping software
Pakket 2
Belevingsgericht werken
Oriëntatie op ondernemerschap
Lean en creatief
Pakket 3
Verdieping software
Belevingsgericht werken
Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken (geschikt voor niveau 3 en 4)
Pakket 4
Inspelen op innovaties geschikt voor niveau 4
Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken (geschikt voor niveau 3 en 4)
Lean en creatief
Let op! Keuzedelen moeten zo goed mogelijk aansluiten op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. Daarom kan de inhoud van een keuzedeel wijzigen tussen het keuzemoment en de start van het keuzedeelblok. Capabel Onderwijs biedt jou altijd een actueel keuzedeelpakket aan. Dat betekent wel dat het pakket dat jij kiest, anders kan zijn op het moment dat jij start met jouw keuzedeelblok. Als jouw pakket verandert (omdat het keuzedeel is gewijzigd), dan informeren we je hier uiteraard over.
Stage of werken
Wat is er nou leuker dan je opgedane kennis en vaardigheden meteen toe te passen in de praktijk? Een ervaren praktijkbegeleider begeleidt je hierbij. Je kunt je praktijkervaringen elke week in de klas bespreken en verbeteren. De stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd, volg je bij een erkend leerbedrijf. Je zoekt zelf een stageplek. Als het nodig is, ondersteunt Capabel Onderwijs je hierbij. Kijk op http://www.stagemarkt.nl voor meer informatie over erkende leerbedrijven.
Onze opleiding heeft twee varianten: je volgt de BOL-opleiding of de BBL-opleiding. Het verschil tussen die twee is dat je bij de BOL-variant stageloopt en in de BBL-variant een leerwerkplek hebt. Heb je al werk bij een erkend leerbedrijf, dan kun je de BBL-variant volgen. Je leerwerkplek duurt dan 984 uur. Daarnaast zijn 216 uur tijdens je leer/werk periode gereserveerd voor de keuzedelen bij een BBL-opleiding. Het totaal aantal uren bedraagt dus 1200 uur (984 + 216 uur).
Als je geen werk hebt bij een erkend leerbedrijf en aanspraak wilt maken op studiefinanciering, dan volg je de BOL-variant. Je zoekt zelf een stageplek bij een erkend leerbedrijf, waarbij Capabel Onderwijs je waar nodig zal ondersteunen. Je stage duurt dan 576 uur. Daarnaast zijn 144 uur tijdens je stageperiode gereserveerd voor de