Algemene informatie over de cursus
Wil je jouw werknemers effectiever inzetten? Overweeg je personeel aan te nemen voor wie het behalen van een diploma momenteel niet haalbaar is? Bij Aventus bieden we het traject Praktijkleren met de MBO-Praktijkverklaring aan, ontworpen om jouw team te versterken en de inzetbaarheid te verbeteren.Investeer in de ontwikkeling van jouw medewerkers met Praktijkleren bij Aventus. Wil je jouw werknemers effectiever inzetten? Overweeg je personeel aan te nemen voor wie het behalen van een diploma momenteel niet haalbaar is? Bij Aventus bieden we het traject Praktijkleren met de mbo-praktijkverklaring aan, ontworpen om jouw team te versterken en de inzetbaarheid te verbeteren.
Praktijkleren is bedoeld voor (potentiële) medewerkers zonder diploma, die woonachtig zijn in de Stedendriehoek. Ieder traject begint met een intake om te bepalen welke scholing een kandidaat nodig heeft en of jouw bedrijf hierin kan voorzien. Heeft een medewerker interesse in dit traject of zoekt een coach/begeleider van bijvoorbeeld het UWV contact voor het plaatsen van een nieuwe medewerker? Dan is het van belang dat je een geschikte werkplek beschikbaar hebt. De kosten worden vaak vergoed.
Inhoud van de cursus
In dit traject leren medewerkers in de praktijk, terwijl ze aan het werk zijn. Ze gaan dus niet naar een schoolgebouw. Ze krijgen de kans om werkprocessen beter uit te voeren, en worden begeleid bij het aanleren van nieuwe vaardigheden. Het is niet alleen een investering in de ontwikkeling en motivatie van jouw team, maar het vergroot ook de inzetbaarheid in en waarde van het team voor jouw organisatie.Bij Aventus kunnen werkprocessen worden gekozen uit onderstaande Entree- en niveau 2-opleidingen. We voorzien je van een handleiding waarin de criteria en het traject worden beschreven.
Per oktober 2024 bieden wij twee praktijkverklaringen aan voor de kinderopvang in het kader van het Ontwikkelpad Kinderopvang. Assistent dienstverlening, groepshulp - niveau 1. En helpende zorg en welzijn, groepshulp - niveau 2.