Aventus Cursussen

Cursus Zelfstandig werkend kok

Algemene informatie over de cursus

Wil je als chef de partie of zelfstandig werkend kok verantwoordelijk zijn voor de koude of warme kant in de keuken? Ben jij iemand die graag vanuit de praktijk het vak wil leren? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Inhoud van de cursus

Je leert en bereidt onder begeleiding van een (praktijk)docent de volgende items:

  • Luxe enkelvoudige en klassieke voorgerechten;
  • Speciale soepen en klassieke en trendy warme voorgerechten;
  • Primeurs en trends;
  • Complexe groenten- en aardappelbereidingen, meelspijzen en rijstgerechten;
  • Bereidingstechnieken met vis, schaal- en schelpdieren als hoofdcomponent;
  • Bereidingen en gerechten met vlees, wild en gevogelte als hoofdcomponent;
  • Bereiden van sauzen, samengestelde boters en eier- en botersauzen;
  • Workshops van wild en Japanse keuken, chocolade;
  • Bereiden van pauzedranken zoals spooms en granités;
  • Kleinbrood en patisserie;
  • Luxe samengestelde koude en warme desserts;
  • Vaktheorie koken warenkennis, management, menu-engineering, voedingsleer, HACCP en allergenenkennis;
  • Beheer en ontvangst van keukenvoorraden, tevens keukencalculatie en kostprijscalculaties;
  • Deze cursus bevat 24 lesdagen inclusief de examendag van 7 klokuren per lesdag.

Duur van de cursus

Minder dan 1 jaar

Kosten van de cursus

Nader te bepalen

Plaatsen / leslocaties

Apeldoorn - Laan van de Mensenrechten

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.