Algemene informatie over de cursus
Wil je als chef de partie of zelfstandig werkend kok verantwoordelijk zijn voor de koude of warme kant in de keuken? Ben jij iemand die graag vanuit de praktijk het vak wil leren? Dan is deze cursus echt iets voor jou!
Inhoud van de cursus
Je leert en bereidt onder begeleiding van een (praktijk)docent de volgende items:
- Luxe enkelvoudige en klassieke voorgerechten;
- Speciale soepen en klassieke en trendy warme voorgerechten;
- Primeurs en trends;
- Complexe groenten- en aardappelbereidingen, meelspijzen en rijstgerechten;
- Bereidingstechnieken met vis, schaal- en schelpdieren als hoofdcomponent;
- Bereidingen en gerechten met vlees, wild en gevogelte als hoofdcomponent;
- Bereiden van sauzen, samengestelde boters en eier- en botersauzen;
- Workshops van wild en Japanse keuken, chocolade;
- Bereiden van pauzedranken zoals spooms en granités;
- Kleinbrood en patisserie;
- Luxe samengestelde koude en warme desserts;
- Vaktheorie koken warenkennis, management, menu-engineering, voedingsleer, HACCP en allergenenkennis;
- Beheer en ontvangst van keukenvoorraden, tevens keukencalculatie en kostprijscalculaties;
- Deze cursus bevat 24 lesdagen inclusief de examendag van 7 klokuren per lesdag.
Duur van de cursus
Minder dan 1 jaar
Kosten van de cursus
Nader te bepalen
Plaatsen / leslocaties
Apeldoorn - Laan van de Mensenrechten