Algemene informatie over de cursus
Deze cursus is bedoeld voor (aankomend) koks die graag vanuit de praktijk het vak willen leren. Alle onderdelen zoals basisvaardigheden en technieken, daarna werk je stapsgewijs verder tot het niveau van een vakman en de vakbekwaamheidseisen die de horeca branche heeft gesteld. Deze eisen en vaardigheden zijn nodig om aan de warme en/of koude kant in een professionele keuken te kunnen functioneren.Inhoud van de cursus
Alle onderdelen zoals basisvaardigheden en technieken, daarna werk je stapsgewijs verder tot het niveau van een vakman en de vakbekwaamheidseisen die de horeca branche heeft gesteld. Deze eisen en vaardigheden zijn nodig om aan de warme en/of koude kant in een professionele keuken te kunnen functioneren.Je leert en bereidt onder begeleiding van een (praktijk)docent de volgende items:
- Enkelvoudige en samengestelde voorgerechten;
- Soepen en warme voorgerechten;
- Marinades en dressings;
- Groenten- en aardappelbereidingen, meelspijzen en rijstgerechten;
- Gerechten en bereidingen met vis, schaal- en schelpdieren als hoofdcomponent;
- Gerechten en bereidingen met vlees, wild en gevogelte als hoofdcomponent;
- Bereiden van blanke, blonde en bruine sauzen, samengestelde boters en botersauzen;
- Diverse koude en warme desserts begeleid met passende sauzen;
- Vaktheorie koken warenkennis, voedingsleer, HACCP en allergenenkennis;
- Beheer en ontvangst van keukenvoorraden.