IMF Academy (International Management Forum)

Data driven Finance Expert – aan de slag met datagedreven financiële sturing

Algemene informatie over de cursus

Binnen nu en 5 jaar zal elke finance professional ook data expert (moeten) zijn!
Data vormt de kern van de toekomst van de financiële functie. De finance professional 2.0 is een data-analyticus, die de link naar de business kan leggen, in combinatie met control en advies. In deze praktijktraining leert u van dé autoriteit op het gebied van data driven finance hoe u het besturingsmodel via data driven finance op een hoger niveau kunt brengen en de finance & control functie kunt verbeteren en toekomstvast kunt maken. De docent helpt u data en gegevens optimaal te benutten zodat uw organisatie nieuwe inzichten krijgt die leiden tot een verbeterde sturing, besluitvorming en prestaties. U ontwikkelt een brede kennisbasis op het gebied van datagedreven besluitvorming, data privacy, data ethiek en data technologie.

Inhoud van de cursus

Wat leert u in deze hoogwaardige praktijktraining?
In deze boeiende en actuele praktijktraining gaan wij o.a. met u na hoe het dynamische besturingssysteem eruitziet en wat dit betekent voor het ontwerp en de inrichting van uw eigen informatievoorziening. Daarnaast worden alle actuele technologische ontwikkelingen, die waarde kunnen toevoegen aan een datagedreven organisatie, met u doorgenomen. Vervolgens komt data als stuurinformatie en datamanagement aan de orde en wordt de impact van datagedreven organiseren vanuit een ethisch (privacy) en juridisch perspectief behandeld. U kunt hierna zelf de juiste en relevante data verzamelen, vergelijken en verrijken, door andere (niet-financiële) databronnen toe te voegen én te toetsen. Tijdens de training ontwikkelt u een interactief dashboard waarin u individueel begeleid wordt. Aan de hand van scenario's analyseert u dit dashboard vervolgens voor uw eigen organisatie.

Aan de slag met datagedreven financiële sturing
Het toepassen van de opgedane kennis in uw eigen organisatie maakt een belangrijk deel uit van deze training. Zo maakt u o.a. een externe analyse van alle technologische ontwikkelingen en gaat u de kansen voor uw eigen organisatie in kaart brengen. U stelt tevens een Privacy Impact Analyse (PIA) op voor uw eigen organisatie om een goed begrip te krijgen van de juridische en ethische (privacy) impact van een datagedreven organisatie. Vervolgens leert u zelf een interactief dashboard te bouwen. Daar waar mogelijk gaat u in de netwerkomgeving van uw eigen organisatie aan de slag met de software en applicaties die voorhanden zijn.

Resultaat van deze data driven finance training
Na afloop van deze zeer volledige en praktijkgerichte training heeft u de volgende kennis opgedaan:

U kent de missie en visie van uw organisatie c.q. u weet waar uw organisatie voor staat
U kunt toegevoegde waarde leveren aan een (meer) datagedreven organisatie
U weet op basis van welke informatie bestuurlijke beslissingen worden genomen
U weet welke data nodig is en welke databronnen én hun onderlinge relaties beschikbaar zijn voor het leveren van betrouwbare en relevante bestuurlijke informatie
U kunt interactieve dashboards bouwen om de data te analyseren, interpreteren en visualiseren, voorspellingen te doen en hier een eigen oordeel over te vormen
U bent u bewust van de mogelijke impact van de geleverde bestuurlijke informatie m.b.t. de integrale koers van uw organisatie, wet- en regelgeving (AVG) en ethiek
Na afloop van deze praktisch toepasbare training bent u specialist op het gebied van finance analytics en kunt u zich met recht een data finance expert noemen.

Voor wie is deze data driven finance training ontwikkeld?
De training Data driven Finance Expert is ontwikkeld voor controllers en andere financials (op tactisch en operationeel niveau), die betrouwbare en relevante bestuurlijke informatie willen leveren door optimaal gebruik te maken van de data uit bestaande systemen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

De training Data driven Finance Expert is ontwikkeld op HBO/Bachelor werk- en denkniveau. Om de training succesvol te kunnen doorlopen, heeft u een gedegen financiële basis nodig.

Duur van de cursus

10 dagen

Kosten van de cursus

De kosten van de 10-daagse training Data driven Finance Expert bedragen € 5.295,- (excl. BTW). In deze kosten zijn begrepen alle lunches, koffie/thee en individuele begeleiding.

Bijzonderheden

IMF Academy is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, Financiële, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al meer dan 30 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 18 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Utrecht

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.