IMF Academy (International Management Forum)

Manager Projectbeheersing

Algemene informatie over de cursus

De professionele Manager Projectbeheersing
In het geval van grote, complexe projecten, die veel onzekerheden en risico's met zich meebrengen, is het essentieel, zo niet cruciaal om een Manager Projectbeheersing (MPB) aan te stellen. De Manager Projectbeheersing is eindverantwoordelijk voor het integrale beheersproces van het project en medeverantwoordelijk voor het projectresultaat. Als Manager Projectbeheersing vervult u een essentiële, betrekkelijk nieuwe en vaak nog niet uitgekristalliseerde rol binnen uw organisatie. Dit roept veel vragen op die beantwoord worden in deze unieke training.

Tijdens de training Manager Projectbeheersing krijgt u onder meer inzicht in en overzicht van het brede kader van projectbeheersing en de rol van de Manager Projectbeheersing daarbinnen. U leert o.a. de integraliteit van de beheersaspecten te borgen in het projectbeheersplan. U leert risicomanagement effectief in te zetten. U leert te rapporteren t.b.v. de sturing en verantwoording van projecten. Voor een uitgebreid overzicht van de onderwerpen verwijzen wij u graag naar het lesprogramma. Tijdens de training Manager Projectbeheersing ontwikkelt u zich tot een professioneel Manager Projectbeheersing en gaat u naar huis met een compleet projectbeheersplan!

Inhoud van de cursus

Wat leert u in deze training?
In deze training leert u een projectbeheerssysteem op te zetten op basis van kennis en ervaring uit de markt, kernprocessen van grote bedrijven, het beheerskader van grote projecten van het ministerie van IenW, de onderzoeken, conclusies en aanbevelingen van Bent Flyvbjerg, het IPM (Integraal Project Management) model en de IPM-rollen daarbinnen. De training Manager Projectbeheersing is mede gebaseerd op de IPMA-certificering voor projectmanagers, PRINCE2 v.w.b. structuur, rapportage en faseovergangen en het PMBoK als dominante projectmanagement methode. De ontwikkeling van het vakgebied projectbeheersing, nu en in de toekomst, komt vanzelfsprekend ook aan de orde.

Inhoud van de training Manager Projectbeheersing
De training Manager Projectbeheersing bestaat uit 10 lesblokken verdeeld over 12 dagdelen:
Les 1 - Het vakgebied van de Manager Projectbeheersing
Les 2 - Projectbeheersingsfilosofie en project context
Les 3 - Scope management
Les 4 - Het projectbeheersplan
Les 5 - Planning en risicomanagement
Les 6 - Financieel management en contractmanagement
Les 7 - Teamwork en leiderschap
Les 8 - Kwaliteitsmanagement
Les 9 - Sustainability en veiligheid
Les 10 - Informatiemanagement

Gedurende de training Manager Projectbeheersing - maar ook thuis - werkt u aan een eigen projectbeheersplan. Aan het einde van de training heeft u een compleet projectbeheersplan geschreven en daarmee de theorie vertaald naar een concreet plan.

Voor wie is deze training van belang?
De training Manager Projectbeheersing is van belang voor elke Manager Projectbeheersing die zijn/haar functie wil professionaliseren en voor alle professionals die zich willen ontwikkelen tot Manager Projectbeheersing. Daarnaast is de training van belang voor adviseurs projectbeheersing, projectcontrollers, projectmanagers, projectleiders, programma- en portfoliomanagers, (project)risicomanagers, projectplanners en alle andere professionals die meer inzicht willen krijgen in de rol van de Manager Projectbeheersing.

De training speelt in op Managers Projectbeheersing (in spé) in zowel private als (semi)publieke organisaties.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

De training Manager Projectbeheersing wordt gegeven op HBO/Bachelor werk- en denkniveau. Om succesvol deel te kunnen nemen aan de training gaan wij ervan uit dat u ten minste een aantal jaren projectervaring hebt opgedaan.

Duur van de cursus

12 dagen

Kosten van de cursus

De kosten van de training Manager Projectbeheersing bedragen € 5.780,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is inclusief uw toegang tot de e-learning, de integrale eindtoets en uw certificaat Manager Projectbeheersing (MPB).

Bijzonderheden

IMF Academy is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, Financiële, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al meer dan 30 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 18 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Utrecht

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.