Soofos

Online Cursus Swift Programmeren – iOS App Maken

Algemene informatie over de cursus

Wil jij leren hoe je iOS-applicaties maakt? Dan is kennis van programmeren in de programmeertaal Swift onontbeerlijk. In deze online cursus leg je stap voor de stap de essentiële basis die je nodig h

Inhoud van de cursus

Wat leer je in deze cursus Swift programmeren?

(!) - Deze cursus is geschikt voor Mac en dus niet voor Android.

De cursus is geschikt voor iedereen, zelfs als je nog nooit eerder hebt geprogrammeerd. In de cursus Swift Programmeren leer je namelijk alles dat je moet weten om zelf code te kunnen schrijven. Dit leer je te doen in de populaire programmeertaal Swift. Daarnaast krijg je in de cursus de essentiële basiskennis die je nog hebt om de volgende stap te zetten. De volgende stap is het maken van een complete iOS-app.

De inhoud van deze cursus iOS apps maken

Het eerste gedeelte bevat een uitgebreide rondleiding door Xcode. Hierin leer je hoe de vensters en panelen werken, wat de belangrijkste toetscombinaties zijn en hoe je fouten kunt oplossen.

Het tweede gedeelte van de cursus gaat heel uitgebreid in op de belangrijkste onderdelen van Swift: variabelen, if/else, lussen, functies, optionals enzovoort. We maken Playgrounds en applicaties (die je bij de video's kunt downloaden) om zodoende alle belangrijke onderdelen te leren kennen. Zelfs als je nog nooit hebt geprogrammeerd, kun je met de voorbeelden aan de slag.

De cursus bestaat uit twaalf uur aan videomateriaal en bevat opdrachten en materialen, waarmee je de stof direct zelf in de praktijk kunt brengen.

Wat kun je na deze cursus?

Na deze cursus kun je aan de slag met de programmeertaal Swift en kun je gaan beginnen met het maken van een eigen iOS-app. In de vervolgcursus "Zelf iOS apps maken: Werken met UIKit" laat ik je zien hoe je met behulp van de UIKit van Apple een applicatie kunt maken die je zo in de iTunes-store zou kunnen plaatsen.

Wat krijg je in deze online cursus:

Essentiële basiskennis om applicaties te kunnen maken.

Twaalf uur aan videomateriaal.

Inclusief opdrachten en oefenmateriaal om meteen aan de slag te gaan.

Volledig in het Nederlands ingesproken.

Let op! Deze cursus is gebaseerd op Swift 3 en Xcode versie 8. Gebruik je nieuwere versies? Dan kun je de cursus alsnog volgen, maar staan functies misschien op een andere plek.

Duur van de cursus

11 uur

Kosten van de cursus

EUR 32 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.