Soofos

Zakelijke communicatie met externe partijen

Algemene informatie over de cursus

In deze cursus leer je hoe je effectief en professioneel communiceert in een zakelijke omgeving. Van het schrijven van duidelijke e-mails tot het voeren van telefoongesprekken en het oplossen van conf

Inhoud van de cursus

Zakelijke communicatie met externe partijen

Zakelijke communicatie is simpelweg hoe jij je boodschap overbrengt aan anderen binnen een professionele setting. Of het nu gaat om een e-mail naar een klant, een telefoongesprek met een leverancier, of een vergadering met collega's - alles draait om hoe goed jij jouw boodschap kunt overbrengen. In deze cursus leer je stap voor stap hoe je helder, effectief en professioneel communiceert, zowel schriftelijk als mondeling.

Waarom zou je zakelijke communicatie willen leren?

Goede zakelijke communicatie is essentieel voor succes. Stel je voor dat je een belangrijke afspraak hebt met een leverancier en je boodschap komt niet duidelijk over. Het kan zorgen voor verwarring, verkeerde leveringen, en onnodige kosten. Met de juiste communicatietechnieken kun je dit soort situaties voorkomen. Je leert in deze cursus bijvoorbeeld hoe je overtuigende e-mails schrijft, lastige telefoongesprekken voert, en hoe je effectief online vergadert. Dit zijn vaardigheden die je direct kunt toepassen in je dagelijkse werk, zodat je meer grip krijgt op jouw professionele relaties.

Voorkom onduidelijke communicatie

Veel professionals lopen tegen dezelfde problemen aan: onduidelijkheid in e-mails, gespannen telefoongesprekken, en misverstanden tijdens vergaderingen. Deze cursus geeft je praktische handvatten om deze problemen te tackelen. Je leert niet alleen wat je moet zeggen, maar vooral hoe je het zegt. Ook krijg je technieken aangereikt om moeilijke situaties, zoals conflicten met klanten of collega's, op een professionele en constructieve manier aan te pakken. Zo creëer je een betere samenwerking, voorkom je problemen en bouw je vertrouwen op.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Wil jij beter communiceren in een zakelijke omgeving, of je nu zzp'er, projectmanager of accountmanager bent? Dan is deze cursus voor jou. Ook als je al ervaring hebt, krijg je in deze cursus inzichten die je direct kunt toepassen om jouw communicatievaardigheden verder te verbeteren. Heb jij vaak contact met klanten, leveranciers of collega's? Dan is deze cursus precies wat je nodig hebt om effectiever te communiceren en jouw professionele relaties te versterken.

Wat kun je verwachten van deze cursus?

De cursus neemt je mee door verschillende aspecten van zakelijke communicatie. Van het schrijven van effectieve e-mails tot het voeren van lastige telefoongesprekken, je krijgt concrete tips en voorbeelden die je meteen kunt gebruiken. Je leert niet alleen hoe je jouw boodschap kunt aanpassen aan verschillende doelgroepen, maar ook hoe je lastige situaties, zoals conflicten, kunt aanpakken en oplossen.

Sta sterker in elk zakelijke gesprek

Zakelijke communicatie is de sleutel tot succes in elke professionele setting. Hoe beter je kunt communiceren, hoe soepeler jouw werkdag verloopt. Wil jij sterker en zelfverzekerder overkomen in je zakelijke contacten? Wil je leren hoe je jouw boodschap effectiever overbrengt en tegelijkertijd de relatie met jouw klanten, leveranciers en collega's versterkt? Schrijf je dan vandaag nog in voor deze cursus en ontwikkel de communicatieve vaardigheden die je nodig hebt om te groeien in jouw carrière!

Duur van de cursus

0 uur

Kosten van de cursus

EUR 16 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.