Soofos

Boekhouding voor Ondernemers – Krijg grip op je administratie

Algemene informatie over de cursus

Ben jij een startende ondernemer en wil jij vol zelfvertrouwen je boekhouding en btw-aangifte doen? Leer in deze cursus alle ins en outs en creëer overzicht in de belastingregels voor jouw ondernemin

Inhoud van de cursus

Boekhouding voor Ondernemers - Krijg grip op je administratie

Ben jij net begonnen als ondernemer en wil je straks vol vertrouwen zelf je boekhouding en btw-aangifte doen? Dan is deze cursus precies wat je nodig hebt. We nemen je stap voor stap mee door de belangrijkste aspecten van het boekhouden, zodat je niet langer afhankelijk bent van een dure boekhouder of accountant. Na deze cursus weet jij precies wat er allemaal komt kijken bij het bijhouden van een overzichtelijke administratie. Je kunt jouw eigen financiën regelen, zonder dat je in de war raakt van vaktermen of ingewikkelde regels.

Wat is boekhouden?

Boekhouden is eigenlijk niets meer dan het bijhouden van alle inkomsten en uitgaven van je bedrijf. Het klinkt misschien saai of ingewikkeld, maar het is juist dé manier om grip te krijgen op je financiën. Weten wat er binnenkomt en wat eruit gaat, zorgt ervoor dat je bewuste keuzes kunt maken voor je onderneming. In deze cursus leer je hoe je eenvoudig overzicht kunt creëren in je administratie, en ik geef je daarbij duidelijke uitleg in gewone mensentaal. Na deze cursus is boekhouden niet langer een last, maar een handige tool om je bedrijf beter te laten draaien.

Bespaar geld en krijg inzicht in de gezondheid van je bedrijf

Het is simpel: zelf je boekhouding doen scheelt niet alleen geld, het geeft je ook de controle. Je hoeft niet meer te wachten tot een boekhouder tijd voor je heeft, en je hoeft geen extra kosten te maken voor elke vraag die je hebt. Bovendien geeft het je inzicht in de financiële gezondheid van je bedrijf, zodat je betere beslissingen kunt nemen. Met de praktische tips en voorbeelden uit deze cursus maak je jezelf snel vertrouwd met alle ins en outs van boekhouden. Zo houd je meer tijd over voor de leuke kanten van het ondernemen!

Geen fouten meer maken in je btw-aangifte

Veel ondernemers worstelen met het overzicht in hun administratie en lopen vaak tegen fouten aan in hun btw-aangifte. Deze cursus zorgt ervoor dat jij precies weet wat je moet doen om die fouten te voorkomen. Door praktische voorbeelden en duidelijke uitleg leer je de meest voorkomende valkuilen te vermijden. Geen vage boekhoudtermen meer waar je niets van snapt, maar concrete oplossingen voor alledaagse problemen. Daarnaast leer je hoe je belasting kunt besparen door slim gebruik te maken van de regels voor ondernemers.

Een cursus voor iedereen die zijn eigen boekhouding wil doen

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor startende ondernemers die zelf hun boekhouding willen doen. Heb je geen boekhoudachtergrond, maar wil je toch weten hoe je jouw financiën netjes op orde houdt? Dan is deze cursus perfect voor jou. Ook als je al een tijdje bezig bent, maar nog steeds niet helemaal begrijpt hoe de btw-aangifte werkt of hoe je bepaalde boekingen moet doen, zul je hier veel aan hebben.

Wat leer je precies?

Module 1 - De regels rondom ondernemen: Je krijgt een helder overzicht van de regels die de Belastingdienst hanteert voor ondernemers. Na deze module weet je precies welke voordelen er zijn voor starters en hoe je slim belasting kunt besparen.
Module 2 - Boekhouden in de praktijk: Ik leg je stap voor stap uit hoe je je boekhouding doet. Lastige vaktermen leg ik uit in begrijpelijke taal. Na deze module zijn boekhoudtermen geen geheimtaal meer voor jou.
Module 3 - Zelf je btw-aangifte doen: Hier leer je precies hoe je een btw-aangifte berekent en invult. Met duidelijke voorbeelden en oefeningen kun je gelijk meedoen, zodat je de aangifte zonder stress kunt indienen.
Module 4 - Aan de slag met een boekhoudpakket: Ik geef je een rondleiding in het programma E-boekhouden, zodat je je boekhouding kunt automatiseren en veel tijd bespaart.

Schrijf je nu in!

Boekhouden hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met de praktische kennis uit deze cursus ben jij straks in staat om zelfverzekerd je eigen boekhouding te doen. Waar wacht je nog op? Schrijf je in voor deze cursus en krijg direct toegang tot alle lessen.

Duur van de cursus

4 uur

Kosten van de cursus

EUR 41 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.