Soofos

POP’s maken voor leidinggevenden

Algemene informatie over de cursus

Leer als leidinggevende hoe je effectieve persoonlijke ontwikkelingsplannen (POP?s) opstelt. Ontdek hoe je doelen afstemt op de organisatiedoelen, ontwikkelgesprekken voert en je team stimuleert tot

Inhoud van de cursus

Leer alles over het Persoonlijke Ontwikkelingsplan (POP)

Een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) is een document dat medewerkers helpt om doelen te stellen voor hun eigen professionele groei. Dit is niet zomaar een formaliteit, maar een krachtig middel om zowel de ambities van je team als de strategische doelen van jouw organisatie samen te brengen. Een POP is als een blauwdruk voor de toekomst, waarin je samen met je medewerkers duidelijk maakt waar ze naartoe willen, welke vaardigheden ze willen ontwikkelen en hoe ze daar komen. Maar het opstellen van een POP is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zorg je ervoor dat het niet alleen een lijstje op papier wordt, maar een echt actieplan waar iedereen enthousiast van wordt?

POP's opstellen voor leidinggevenden

Als leidinggevende heb je al genoeg op je bord, dus waarom zou je de tijd nemen om je te verdiepen in POP's? Het simpele antwoord: omdat het werkt. Een goed opgestelde POP motiveert jouw medewerkers om actief na te denken over hun loopbaan en hoe zij waarde kunnen toevoegen aan de organisatie. Het helpt hen om hun groei en ontwikkeling serieus te nemen en eigenaarschap te pakken over hun carrière. Tegelijkertijd kun jij als leidinggevende beter sturen op de ontwikkeling van je team en ervoor zorgen dat de doelen van je medewerkers aansluiten op de strategische plannen van de organisatie. Het resultaat? Een meer gemotiveerd, betrokken en capabel team dat klaar is om de volgende stap te zetten.

POP opstellen die bijdraagt aan de groei van jouw team en organisatie

Herken je dat ontwikkelgesprekken soms ongestructureerd verlopen of dat POP's vaak een beetje vrijblijvend aanvoelen? Dit kan frustrerend zijn voor zowel jou als je medewerkers. In deze cursus leer je hoe je hier verandering in kunt brengen. Je krijgt concrete tools en technieken aangereikt om het gesprek over persoonlijke ontwikkeling op een gestructureerde en inspirerende manier te voeren. We kijken naar hoe je samen met je medewerker doelen opstelt die niet alleen haalbaar zijn, maar ook aansluiten bij wat jouw organisatie nodig heeft. Je leert ook hoe je valkuilen kunt vermijden, zoals onrealistische verwachtingen of het ontbreken van opvolging. Kortom: na deze cursus weet je hoe je POP's kunt opstellen die niet in een la verdwijnen, maar die daadwerkelijk bijdragen aan de groei van jouw team én de organisatie.

Een cursus voor managers en teamleiders

Deze cursus is speciaal ontworpen voor leidinggevenden die serieus werk willen maken van de ontwikkeling van hun medewerkers. Of je nu net begint met POP's of al ervaring hebt, maar nog zoekende bent naar een betere aanpak, deze cursus biedt waardevolle inzichten en praktische tips. Je leert hoe je gesprekken over persoonlijke groei structureert, hoe je doelen koppelt aan organisatiedoelen, en hoe je jouw medewerkers kunt motiveren om eigenaarschap te nemen over hun eigen ontwikkeling. Met deze cursus ga je van 'we moeten een POP maken' naar 'we gaan samen aan de slag met jouw ontwikkeling!'.

Praktisch aan de slag met het opstellen van een POP

Wat je in deze cursus leert, is meteen toepasbaar in jouw dagelijkse praktijk. Je gaat aan de slag met concrete casussen en voorbeelden uit de praktijk, zodat je de kennis direct kunt vertalen naar jouw eigen situatie. We laten je zien hoe je de juiste vragen stelt tijdens ontwikkelgesprekken, hoe je doelen SMART formuleert, en hoe je medewerkers helpt om hun POP levend te houden, in plaats van het te zien als een eenmalig gesprek. Daarnaast krijg je handvatten om obstakels, zoals een gebrek aan motivatie of onduidelijkheid over het proces, effectief te overwinnen. Na afronding van de cursus kun je POP's opstellen die bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers én aan de strategische doelen van de organisatie.

Til je team naar een hoger niveau

Wil jij ook het verschil maken als leidinggevende? Wil je leren hoe je POP's kunt inzetten als een krachtig ontwikkelinstrument? Wacht dan niet langer en schrijf je nu in voor deze cursus. Je zult merken dat ontwikkelgesprekken na deze training niet alleen effectiever worden, maar ook een stuk leuker. Pak deze kans om jouw leiderschapsvaardigheden te versterken en je team naar een hoger niveau te tillen!

Duur van de cursus

0 uur

Kosten van de cursus

EUR 31 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.