Soofos

Weerbaarheid en sociale vaardigheden van je kind vergroten

Algemene informatie over de cursus

Deze cursus helpt ouders om hun kinderen te ondersteunen in het ontwikkelen van sociale weerbaarheid en vaardigheden. Leer over zelfexpressie, conflictoplossing, grenzen stellen en veilig social media

Inhoud van de cursus

Weerbaarheid en sociale vaardigheden van je kind vergroten

Sociale weerbaarheid is het vermogen van je kind om zich staande te houden in sociale situaties, zowel positief als negatief. Dit gaat over het kunnen aangeven van grenzen, maar ook over zelfvertrouwen hebben, zelfrespect ontwikkelen en assertief zijn op een gezonde manier. Deze vaardigheden helpen je kind om op een constructieve wijze met anderen om te gaan, conflicten op te lossen en zichzelf te uiten zonder anderen of zichzelf te kwetsen.

Beter omgaan met pesten, groepsdruk en sociale situaties

Als ouder wil je het beste voor je kind, inclusief een sterke basis voor een gelukkig en succesvol leven. Door de weerbaarheid en sociale vaardigheden van je kind te vergroten, help je hen om beter om te gaan met uitdagingen, zoals pesten, groepsdruk en de complexiteiten van menselijke relaties. Dit is geen luxe maar een noodzaak in hun ontwikkeling naar zelfstandigheid.

Je kind ondersteunen bij het ontwikkelen van sociale weerbaarheid

Deze cursus biedt praktische tools en technieken waarmee je als ouder je kind kunt ondersteunen in het ontwikkelen van sociale weerbaarheid. Van het aangeven van persoonlijke grenzen tot effectief communiceren via de ''Ik-boodschap'', en van omgaan met groepsdruk tot het veilig navigeren van social media - deze cursus dekt alle essentiële aspecten die je kind helpen zich vol vertrouwen in de wereld te bewegen.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor ouders en opvoeders met kinderen vanaf 7 jaar die hun kinderen willen begeleiden naar een zelfverzekerde en sociale persoonlijkheid. Het is ideaal voor jou als je merkt dat je kind moeite heeft met het vormen van vriendschappen, vaak in conflicten verwikkeld raakt, of zich niet op zijn gemak voelt in groepssituaties.

Mis deze kans niet om een verschil te maken in het leven van je kind. Schrijf je nu in voor deze cursus en zet de eerste stap naar een zelfverzekerd en sociaal vaardig kind.

Duur van de cursus

0 uur

Kosten van de cursus

EUR 41 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.