Soofos

Folder met wikkelvouw ontwerpen met Adobe of Affinity (praktijkvoorbeeld)

Algemene informatie over de cursus

In deze cursus gaan we jouw Adobe kennis praktisch toepassen bij het ontwerpen van een wikkelvouw folder. Kijk mee over mijn schouder en ontdek mijn handige workflow.

Inhoud van de cursus

Folder met wikkelvouw ontwerpen met Adobe of Affinity

Of je nu een creatieve professional bent of een hobbyist met een passie voor design, deze cursus biedt je alle tools en kennis die je nodig hebt om opvallende folders te creëren.

Wat is een wikkelvouw folder?

Een wikkelvouw folder is een uniek soort drukwerk dat bestaat uit drie panelen die op een specifieke manier gevouwen worden. Het bijzondere aan de wikkelvouw is dat één paneel om de andere twee heen vouwt, wat een aantrekkelijke en functionele vorm van presentatie biedt. Dit type folder is ideaal voor marketingdoeleinden, menukaarten, of informatieve brochures.

De aandacht trekken met een flyer

Fysiek drukwerk is nog steeds een krachtig middel om aandacht te trekken en een blijvende indruk te maken. Het leren ontwerpen van een wikkelvouw folder kan je helpen om jouw boodschap op een creatieve en professionele manier over te brengen. Of je nu reclame maakt voor een evenement, een nieuw product lanceert, of belangrijke informatie deelt, een goed ontworpen folder kan het verschil maken.

De technische eisen en ontwerpuitdagingen van een brochure

Velen vinden het lastig om te beginnen met het ontwerp van drukwerk vanwege de technische eisen en ontwerpuitdagingen. Bij deze cursus kijk je mee over de schouder van een grafisch vormgever. Je wordt stap voor stap begeleid door elk aspect van het ontwerpen van een wikkelvouw folder, van de initiatie tot aan het exporteren van je ontwerp voor druk. Je leert niet alleen over de ontwerpprincipes en -technieken, maar krijgt ook inzicht in aanleverspecificaties en hoe je jouw ontwerp optimaal voorbereidt voor druk.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is ontworpen voor iedereen die geïnteresseerd is in grafisch ontwerp, van beginners tot gevorderden. Of je nu een marketeer bent die effectievere reclamematerialen wil maken, een kleine ondernemer die zijn of haar eigen promotiemateriaal wil ontwerpen, of een ontwerper die zijn of haar vaardigheden wil uitbreiden, deze cursus biedt waardevolle inzichten en vaardigheden die je direct kunt toepassen.

Basiskennis van InDesign is handig! Heb je InDesign nog niet onder de knie? Volg dan een InDesign cursus op Creatie Nest of op Soofos.

Cursusinhoud en opbouw

Je begint met een introductie in wat we gaan maken en de nodige oefenbestanden. Vervolgens duik je in de praktijk met een serie lessen die elk aspect van het ontwerpproces behandelen: van het bewerken van afbeeldingen en het ontwerpen van de voor-, achterkant en flap, tot het samenstellen van de binnenkant en het exporteren van je werk naar PDF voor druk. Met deze gestructureerde aanpak ben je in staat om zelfstandig een professioneel uitziende wikkelvouw folder te ontwerpen.

Dus, wil jij een onuitwisbare indruk maken met jouw wikkel folder? Schrijf je dan nu in voor deze cursus!

Duur van de cursus

0 uur

Kosten van de cursus

EUR 16 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.