Soofos

Quickstart Patronen maken in Adobe Illustrator

Algemene informatie over de cursus

Met patronen transformeer je de wereld in een canvas vol kleur en textuur, waardoor elk project, van mode tot interieur, een persoonlijke en unieke uitstraling krijgt. Ze voegen diepte toe aan je crea

Inhoud van de cursus

De kracht van patronen

Welkom in de fascinerende wereld van Adobe Illustrator, waar creativiteit en technologie samenkomen om adembenemende patronen te creëren. Patronen kunnen een ontwerp speels, gedurfd of juist chique maken. Ze zijn essentieel voor het toevoegen van diepte en textuur aan je creatieve projecten. Of je nu streeft naar een unieke uitstraling voor huisstijlen, illustraties, kleding, of andere producten, het vermogen om naadloze vectorpatronen te creëren die eindeloos kunnen worden geschaald zonder kwaliteitsverlies, is een onmisbare vaardigheid voor elke ontwerper.

Patronen ontwerpen met Adobe Illustrator

Adobe Illustrator, bekend om zijn krachtige vectorbewerkingstools, biedt ongekende mogelijkheden voor het ontwerpen van patronen die kunnen worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, van huisstijlen tot het bedrukken van kleding en behang. In deze compacte online cursus duik je in iets meer dan 30 minuten diep in de kunst van het patroonontwerp.

Wat je in deze cursus gaat leren

Hoe werken patronen in Adobe Illustrator
Patroonbibliotheek gebruiken
Bestaande patronen bewerken
De opties van de patroonmaker
Een patroon met rechthoekige tegels maken
Een patroon met verspringende (zeskantige) tegels maken
Patronen verwerken in afbeeldingsstijlen
Vector patronen voorbereiden voor export in pixels
Pixelpatronen toepassen in Photoshop

  • De cursus bestaat uit praktische lessen en downloadbaar oefenmateriaal waarmee je zelf aan de slag kunt.

Voor wie is deze cursus interessant?

Of je nu een grafisch ontwerper bent die zich richt op drukwerk, web, social media, of de toepassing van ontwerpen op producten, deze cursus is ideaal voor iedereen die zijn vaardigheden in Illustrator wil uitbreiden met patroonontwerp. Een goede basiskennis van Adobe Illustrator is vereist om het maximale uit deze cursus te halen. Alle video's zijn Nederlands gesproken en ondertiteld.

? Heb je Illustrator nog niet helemaal onder de knie? Volg dan de cursus "Snel op weg met Adobe Illustrator".

Jouw creatieve reis begint hier

Met deze Quickstart videocursus heb je alles in handen om patronen te maken als een professional. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek hoe je met Adobe Illustrator prachtige, naadloze patronen kunt creëren die elke toepassing naar een hoger niveau tillen. Schrijf je vandaag nog in voor deze cursus en begin aan een creatieve reis die je ontwerpmogelijkheden eindeloos zal uitbreiden.

Ben je klaar om je designvaardigheden te verrijken en te leren hoe je adembenemende patronen kunt maken met Adobe Illustrator? Schrijf je dan nu in voor deze online cursus en begin aan je reis naar creatieve meesterschap.

Duur van de cursus

0 uur

Kosten van de cursus

EUR 8 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.