Soofos

Yin yoga, meditatie en restorative yoga

Algemene informatie over de cursus

In deze cursus beoefenen we ruim 4 uur Yin Yoga en meditatie, en sluiten we af met een uur lang rustende Restorative houdingen. Want juist door het te beoefenen leren we het meest.

Inhoud van de cursus

Online Cursus: Yin Yoga, Meditatie & Restorative Yoga met Hanneke Norbruis

Deze cursus combineert Yin Yoga, meditatie en Restorative Yoga om je een grondige introductie en verdieping te bieden in deze rustgevende en herstellende beoefeningen. Aan de hand van videolessen en twee e-books, ontdek je niet alleen diverse yogahoudingen maar duik je ook diep in de theorie achter deze vormen van yoga en meditatie.

Waarover gaat deze yogacursus?

Yin Yoga richt zich met name op bindweefsel in plaats van spierweefsel en kenmerkt zich onder andere door het langer aanhouden van houdingen. Meditatie helpt bij het ontwikkelen van een heldere en rustige geest, terwijl Restorative Yoga zich focust op diepe ontspanning met behulp van ondersteunende hulpmiddelen. Deze cursus biedt een antwoord op de behoefte aan stressreductie en persoonlijke groei, door praktische en theoretische inzichten te geven in:

  • De basis en voordelen van Yin Yoga, meditatie en Restorative Yoga.
  • 22 Yin en 7 Restorative yogahoudingen.
  • De historische en filosofische context van deze praktijken.
  • Over ademhaling en het belang van de rebound in Yin Yoga.

Wat krijg je bij deze cursus?

De cursus is opgebouwd uit diverse lessen die variëren van een korte introductie tot diepgaande sessies van ongeveer een uur, waarin verschillende aspecten van Yin Yoga, meditatie en Restorative Yoga worden verkend. Aanvullend zijn er twee e-books beschikbaar voor deelnemers die meer diepgang zoeken in de theorie.

De lessen omvatten onder andere:

  • Een inleidende sessie over wat je kunt verwachten van de cursus.
  • Videolessen over specifieke thema's binnen Yin Yoga en meditatie.
  • Een les gewijd aan Restorative Yoga.
  • Theoretische verdieping in twee e-books.

Voor wie is deze cursus geschikt?

De cursus is ontworpen voor zowel beginners als gevorderden die hun kennis en beoefening willen verdiepen in Yin Yoga, meditatie en Restorative Yoga. Ongeacht je ervaringsniveau, biedt deze cursus waardevolle inzichten en technieken.

Wat maakt deze cursus uniek?

De combinatie van drie complementaire yogabeoefeningen onder leiding van een ervaren docent als Hanneke Norbruis maakt deze cursus bijzonder. De integratie van videolessen en e-books zorgt voor een rijke leerervaring die zowel praktisch als theoretisch goed onderbouwd is.

Wil jij meer leren over Yin Yoga, meditatie, en Restorative Yoga? Dan biedt deze cursus een solide basis en verdieping. Schrijf je nu snel in om er van te profiteren!

Duur van de cursus

7 uur

Kosten van de cursus

EUR 30 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.