Soofos

Quickstart SketchUp Free

Algemene informatie over de cursus

Leer snel 3D-ontwerpen maken met SketchUp Free. Ontdek documentbeheer, maatvoering, 3D-navigatie, stijlen, vormtekenen, objectmanipulatie en werken met groepen.

Inhoud van de cursus

3D-ontwerpen maken met SketchUp Free

SketchUp Free is een gratis online webeditor waarmee je 3D-ontwerpen kunt maken. Deze versie van SketchUp is vergelijkbaar met de betaalde versies, SketchUp Pro en SketchUp for Web. Met SketchUp Free heb je toegang tot de belangrijkste functies en gereedschappen die nodig zijn voor het creëren van 3D-modellen. Als je later wilt overstappen naar de versie met meer mogelijkheden, komt de kennis die je in deze cursus opdoet goed van pas.


Snel aan de slag met SketchUp Free

In deze cursus leer je snel en direct aan de slag te gaan met het maken van 3D-ontwerpen met SketchUp Free. Je leert de essentiële vaardigheden en technieken die nodig zijn om succesvol te werken met dit programma. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Documenten aanmaken, bewaren en exporteren.
Maatvoering bepalen (meters, cm of mm).
Navigeren in 3D (Orbit, Pan, Zoom).
Werken met Stijlen (Styles).
3D-vormen tekenen en creëren (Push en Pull).
Objecten selecteren, kopiëren, verplaatsen, roteren, schalen.
Werken met tekengereedschappen en offset (Line, Freeform en Offset).
Werken met groepen en componenten (Groups en Components).

Met deze cursus ben je binnen een half uur in staat om je eerste 3D-modellen te tekenen in SketchUp Free. De video's zijn in het Nederlands gesproken en ondertiteld, en je hebt geen specifieke voorkennis nodig om de cursus te volgen.

Wil jij driedimensionaal ontwerpen?

Ben je product ontwerper, meubelontwerper, kunstenaar, grafisch vormgever, interieurbouwer, stylist of architect en wil je zo snel mogelijk aan de slag met het 3D-programma SketchUp Free? Dan is deze quickstart cursus een absolute aanrader!

Duur van de cursus

0 uur

Kosten van de cursus

EUR 8 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.