Soofos

Digitale naaipatronen tekenen

Algemene informatie over de cursus

Leer hoe je jouw naaipatronen tekent in Illustrator of Valentina en hoe je deze verwerkt tot professionele pdf-patronen in je eigen huisstijl.

Inhoud van de cursus

Leer jouw patroontekeningen digitaal op te zetten, verder te bewerken tot losse patroondelen en je patronen te delen met collega's, klanten en productie ateliers. Van prachtig opgemaakte pdf-patronen in je eigen huisstijl tot een nest gegradeerde patronen voor het laten vervaardigen van je kledinglijn.

In deze cursus leer je Adobe Illustrator gebruiken voor CAD patroontekenen, efficiënt basispatronen opzetten en ze gebruiken voor nieuwe modellen. Je leert ook modelleertechnieken in Illustrator en het verwerken van patroondelen tot een professioneel product met gradatie, markeringen, informatie, naadtoeslag en stofoplegging. Daarnaast wordt de open source patroontekensoftware Valentina uitgelegd, waarmee je parametrisch patroontekenen kunt leren en patronen in elke maat kunt zetten. Beide programma's vormen samen een krachtige combinatie voor digitaal patroontekenen.

Dit kun je na afloop van deze opleiding:

  • Je kent alle ins en outs van Adobe Illustrator benodigd voor CAD patroontekenen.
  • Je hebt je basispatronen digitaal opgezet en kunt deze verder bewerken tot nieuw modellen en eventueel graderen.
  • Je kunt je patroon vormgeven tot een professioneel en compleet pdf-patroon in eigen huisstijl om te verzenden naar klanten en professionals.
  • Je kunt printbestanden maken voor elk gewenst papierformaat of exporteren naar andere bestandstypes.

Duur van de cursus

20 uur

Kosten van de cursus

EUR 740 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.