Soofos

Verwerk je emoties met schrijven

Algemene informatie over de cursus

Maak van iets moeilijks iets moois. Geef jouw gedachten en gevoelens aan het papier. Het is niet moeilijk, je begint gewoon met één woord en de rest leer je van mij in deze cursus van 6 videolessen.

Inhoud van de cursus

Maak van iets moeilijks iets moois - Schrijf je eigen versje

Hoe gaan we om met hetgeen dat ons overkomt in het leven? Sommige dingen zijn ingrijpender dan andere, maar met de manier waarop je ermee omgaat kun je altijd een stukje invloed hebben op hoe je je voelt.

Dat betekent niet dat je zomaar over moeilijke gebeurtenissen heen kunt stappen, maar wel dat je minder in je hoofd kunt komen te zitten en dat je je wat kalmer en lichter kunt gaan voelen.

Schrijven als uitlaatklep gebruiken

Je leert het schrijven van versjes als een uitlaatklep gebruiken, die je steeds weer kunt toepassen.

In plaats van alleen maar weetjes te leren, ga je in deze cursus zelf aan de slag en ga je echt ervaren hoe je meer overzicht en grip krijgt op jouw gevoelens.

Verwerk je emoties door te schrijven - Wat er allemaal aan bod komt in deze cursus

Hoe begin je? Hoe kom je op woorden?
Verschillende vormen van versjes.
Wat is flowschrijven?
Wat als het even teveel wordt? + MP3 om tot rust te komen.
Hoe zorg je dat je niet te kritisch wordt?
Hoe vul je een mindmap in?
Wat is een elfje?
Wat is eindrijm?
Wat is een stiftgedicht?
Wanneer is je versje klaar en wat is daarbij belangrijk?

Krijg les van Tessa, ervaringsdeskundige

Ik ben Tessa, 31 jaar en ik ben in 2014 afgestudeerd aan het Conservatorium van Haarlem. Ik heb daar veel over muziek en schrijven geleerd. Ik heb in mijn leven verschillende traumatische ervaringen meegemaakt. Eerst heb ik het geprobeerd weg te stoppen, waardoor ik last kreeg van depressiviteit en emotiedisregulatie. Toen ik langzaam opkrabbelde ben ik gaan schrijven. Versjes, verhalen en daarna ook muziek. Ik heb van iets moeilijks iets moois weten te maken en het is mijn missie om daar zoveel mogelijk mensen mee te inspireren zodat mensen zich lichter, veiliger en gelukkiger zullen voelen.

Een cursus voor beginnende schrijvers

Heb je totaal geen ervaring met schrijven over je emoties of schrijven in het algemeen? Dat geeft helemaal niets, ik help je bij elke stap.

Krijg je nu wel een beetje kriebels om te beginnen met deze cursus? Schrijf je dan gauw in en maak ook van iets moeilijks iets moois!

Duur van de cursus

1 uur

Kosten van de cursus

EUR 19 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.