Soofos

Starterspakket filosofie: dit zit er in

Algemene informatie over de cursus

Een basiscursus filosofie, niet meer & niet minder! Voor wie het leuk vindt om beter te leren denken en argumenteren. Welkom!

Inhoud van de cursus

Introductie in de filosofie

Een verlangen naar wijsheid, wat filosofie letterlijk betekent, zit in elk mens natuurlijk, zodra je de rust en tijd hebt om je gedachten te verzetten. Hou je van luisteren, op je eigen tempo en wanneer dan ook, dan zit je goed. Maar er zijn ook opdrachten voor wie er wat actiever bij wil zitten. Als je het echt een meer interactieve e-course wilt maken, kun je de oefeningen maken, en vragen stellen natuurlijk.

Houdt iets je tegen? Je wil? Je emoties? Je pratend bewustzijn, die zich in dienst van je angst afvraagt of dit wel wat voor jou is, of je de tijd wel hebt, of ik wel te vertrouwen ben als jonge docent, met een koe en een kip op zijn tshirt? Je zult moeten vertrouwen dat ik meen dat ik het waard ben. De eerste review is goed, en daar heb ik geen invloed op gehad!! Weer een vertrouwenskwestie. Nou ja, misschien is het tijd dat je de e-course gaat starten! ?

Dit betekent: meld je aan! Dank en tot straks! Of wacht, misschien wil je ook nog wel weten wat je met de cursus kunt bereiken…

Wat heb je bereikt na deze cursus?

Na deze cursus heb je de eerste stap gezet richting het nadenken over het nadenken. Je pratend denkvermorgen, oftewel de stem in je hoofd die merendeels van de tijd actief is, wordt getraind in het beoefenen van filosofie. En tegenwoordig is er ook aandacht voor intuïtie (onbewust denken) en hoe je de verschillende onderdelen in je brein beter kunt laten samenwerken. Althans, dat is een van mijn onderzoeksgebieden in de Wijsgerige Antropologie: denken over de mens in de brede zin van het woord. Dat zal in een latere cursus komen; het is eerst goed om je de compacte basis eigen te maken. Vandaar dit starterspakket met daarin een introductie, de relevante oud-Griekse filosofie, én vaardigheden die veel gebruikt worden om dichter bij de waarheid te komen. Meer dan genoeg!! Ook voor meer ervaren filosofen is het echt een nuttige herhaling.

Dus, wil jij je horizon verbreden met filosoferen over wat anders dan je nu dagelijks doet? Verdwijn even in de filosofie, met als doel om zelf meer te gaan filosoferen. Begin dus vandaag met het volgen van de cursus! Of morgen, dat kan ook. Dan spreek je met jezelf af dat, als je er morgen nog aan denkt, je het doet!

Hartelijke groet,

Cornelis Kramer

Duur van de cursus

1 uur

Kosten van de cursus

EUR 35 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.