Soofos

Techno muziek produceren in Ableton voor beginners

Algemene informatie over de cursus

Droom jij ervan om je eigen muziek te maken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? In deze cursus leer je een Techno track produceren van begin tot eind in Ableton Live 11. Leer de basis van mu

Inhoud van de cursus

Waarover gaat de cursus Techno produceren in Ableton?

Heb je er altijd al van gedroomd om je eigen techno muziek te maken, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? In deze cursus leer je zelfstandig een Techno plaat produceren, van begin tot eind zonder ingewikkelde theorie. Je leert de basis van Ableton Live 11 zodat je aan het eind van deze cursus zelfstandig aan de slag kunt gaan met het produceren van je eigen Techno muziek.

Waarom deze cursus Ableton?

Mijn naam is Melvin Rijlaarsdam, een muziekproducer in hart en nieren. Het viel me op dat er duizenden tutorials te vinden zijn op YouTube, maar wat ontbrak was het overzicht. Toen ik 15 jaar geleden begon met muziekproductie had ik geen idee waar ik aan begon. Daarom besloot ik om een cursus te maken waarin je leert om van begin tot eind een track te produceren. Geen onnodige informatie, maar een duidelijk stappenplan met een eindresultaat.

Wat ga je leren in deze cursus?

In deze cursus leer je Techno muziek produceren in Ableton Live 11. Dit is geen droge cursus met uitleg over alle functionaliteiten van Ableton Live. Je leert hier écht een track produceren met alle geheimen die ik in de loop der tijd heb opgedaan als muziekproducer. Gaandeweg leer je Ableton kennen en je krijgt een minimale hoeveelheid aan muziektheorie mee. Niets meer, niets minder. Precies wat je nodig hebt om zo snel mogelijk te beginnen met produceren!

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Wil jij beginnen met het produceren van je eigen muziek? En wil je weten hoe je een Techno plaat produceert in Ableton Live 11? Dan is deze cursus perfect voor jou! Er is geen voorkennis vereist. Je hoeft geen muziekinstrument te bespelen om muziek te produceren. Het enige wat je nodig hebt, is een passie voor muziek.

Wat heb je nodig om deze cursus goed te kunnen volgen?

Voor deze cursus heb je een computer nodig en een koptelefoon. Ableton Live 11 heeft een gratis proefperiode en werkt op zowel Windows als Mac. Zelfs na de proefperiode kun je Ableton blijven gebruiken, met als enige beperking dat je niet kunt opslaan of exporteren.

Aan het eind van deze cursus kun jij?

  • Een Techno beat maken met Ableton drum rack.
  • Zelf geluiden maken met synthesizers als Wavetable en Analog.
  • Werken met compressors, equalizers, delays en andere effecten.
  • Een idee uitwerken tot een volledig nummer.
  • Automation en overgangen toevoegen om het nummer interessant te maken.
  • Je nummers mixen en masteren.
  • Zelf aan de slag met het produceren van je eigen muziek in Ableton Live.

Je eigen tracks maken

Dus, wil jij indruk maken op je vrienden en familie met een zelf geproduceerde track? Wil jij een track produceren die goed genoeg is om in een club gedraaid te worden? Meld je dan nu aan voor deze cursus en zet je eerste stappen als muziekproducer.

Duur van de cursus

3 uur

Kosten van de cursus

EUR 39 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.