Soofos

Cursus Python: leren programmeren voor beginners

Algemene informatie over de cursus

Wil je al langer leren programmeren, maar aarzel je omdat het te moeilijk en wiskundig lijkt? Met deze cursus kan iedereen leren programmeren! We gaan aan de slag met Python, de populairste programmee

Inhoud van de cursus

''Of je nu de geheimen van het heelal wilt ontrafelen, of gewoon carrière wilt maken in de eenentwintigste eeuw, programmeren is een essentiële vaardigheid om te leren'' ~ Steven Hawking

Kunstmatige Intelligentie, Big Data, Cloud? Alle toekomstige technologieën hebben één ding gemeen: ze zijn gebouwd met Python!

Op dit moment is Python (de taal die in Nederland uitgevonden werd) dé populairste programmeertaal van dit moment. En de populariteit van Python groeit nog steeds. Wanneer je Python leert, beheers je een programmeertaal die breed gebruikt wordt, en wanneer je Python kunt programmeren zul je merken dat het leren van een tweede programmeertaal nog makkelijker is.

Waarom zou je specifiek deze cursus Python volgen?

Programmeercursussen zijn vaak theoretisch van aard, en moeilijk te volgen. Deze cursus brengt daar verandering in. In deze online cursus leer je in elk hoofdstuk de basis van een onderwerp, en maak je aan het einde van de cursus samen met mij een opdracht. Tijdens deze cursus bouw je de volgende miniprojecten, waardoor je Python echt in de vingers
 krijgt;

  • Hoofdstuk 2: we bouwen een temperatuur converter van Celsius naar Fahrenheit
  • Hoofdstuk 3: we bouwen een script om het deurbeleid van een nachtclub te automatiseren
  • Hoofdstuk 4: we bouwen een script waarmee je een nickname genereert
  • Hoofdstuk 5: op basis van je leeftijd berekenen we je geboortejaar
  • Hoofdstuk 6: we laten de computer zelf een verhaal schrijven met Python
  • Hoofdstuk 7: we bouwen een applicatie waarmee je je favoriete films kunt opslaan
  • Hoofdstuk 8: we bouwen een script waarmee je repetitief werk in Excel kunt automatiseren

Waarom Python leren?

Wie besloten heeft zich te verdiepen in programmeren, wilt een taal gebruiken die breed gebruikt wordt en een niet al te steile leercurve heeft. Python is de populairste programmeertaal van dit moment, en ook een van de makkelijkste talen om te leren. Wie de basis van Python begrijpt zal merken hoe makkelijk het is om daarna een andere taal aan te leren.

Python wordt onder andere gebruikt om de back-end van (web)applicaties te bouwen. Je kunt er makkelijk mee verbinden met databases of API's bouwen.

Python is de taal bij uitstek voor wie aan de slag wilt gaan als Data Science & ML Engineer. Met Python kun je namelijk makkelijk data analyseren en visualiseren.

Ook in de wereld van Artificiële Intelligentie neemt Python een prominente plaats in. Je kunt veel AI algoritmes gebruiken in Python, en je kunt ze natuurlijk ook zelf ontwikkelen.

De meeste van bovenstaande toepassingsgebieden vereisen wel nog enige specialisatie na het doorlopen van deze cursus. Maar deze Python cursus is een goede start!

Wat ben je na het doorlopen van deze cursus?

Na het doorlopen van deze cursus ben je een startende (junior) Python programmeur. Je kunt hobbymatig projecten bouwen en je kunt je verder verdiepen in Python om meer ervaring te krijgen. Wanneer je Python beheerst zul je merken dat je makkelijk banen aangeboden krijgt in de IT, maar vergis je niet; wie zijn brood wilt verdienen met programmeren is nog lang niet uitgeleerd. Mocht je van programmeren je baan willen maken dan is het raadzaam te solliciteren op een IT traineeship; traineeships zijn vaak op zoek naar junior programmeurs en bieden tal van doorgroeimogelijkheden.

Duur van de cursus

2 uur

Kosten van de cursus

EUR 41 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.