Soofos

Onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen (basisschool)

Algemene informatie over de cursus

Creëer een optimale leeromgeving voor je hoogbegaafde leerlingen!

Inhoud van de cursus

Voor wie is deze cursus “Onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen” bedoeld?

Werk jij als leerkracht of ib’er in het reguliere basisonderwijs en wil jij je hoogbegaafde leerlingen nóg beter helpen? Dan is deze cursus iets voor jou.

Wat leer je in deze cursus?

Aan het eind van deze cursus weet je hoe je een optimale leeromgeving kunt creëren voor je hoogbegaafde leerlingen: hoe je hen kunt helpen in hun cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling en hoe je gesprekken met ouders en instanties kunt aanpakken. Je weet waarom de standaardaanpak niet voor alle leerlingen werkt en hoe je daarmee om kunt gaan. Je kent het belang van natuurlijke ontwikkeling én van directe instructie.

Wat maakt deze cursus uniek?

De cursus Onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen gaat verder dan de standaard workshop over hoogbegaafdheid. Niet alleen definities en leerlingprofielen komen aan bod, maar ook onderwerpen als onderpresteren, faalangst, executieve functies en dubbel bijzondere leerlingen.

De cursus is ontwikkeld om jou als leerkracht of intern begeleider te helpen zoveel mogelijk hoogbegaafde kinderen binnen de school te houden, op een manier die voor iedereen leuk blijft. Wat moet je wel doen en wat juist niet? Je leert in deze cursus ook naar je eigen rol kijken. Soms confronterend, maar altijd stimulerend om de beste leerkracht te worden die je kunt zijn.

Wil jij een topper worden voor je hoogbegaafde leerlingen? Schrijf je dan nu in voor deze cursus!

Cursusniveau: licht gevorderd (HBO+)

Duur van de cursus

6 uur

Kosten van de cursus

EUR 41 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.