Soofos

Introductie in Nose Work voor je hond

Algemene informatie over de cursus

Voor alle hondenrassen en leeftijden. Nose Work past bij elke neus. Leeftijd bepaalt trainingsduur. Geschikt voor pup tot senior, zelfs beperkte honden. Niet-belastend en leuk!

Inhoud van de cursus

Je hond leren zoeken naar een geur

In deze cursus ga je de basis leggen om je hond te leren zoeken naar een geur. Hij gaat leren dat die geur hem een beloning oplevert en dat hij op een bepaalde manier moet laten zien dat hij de geur heeft gevonden. Dit noemen we dat je hond gaat verwijzen.

In deze cursus ga je starten met een geur die jezelf kiest, zoals tijm, anijs, kruidnagel of vanille.

Je leert door een heel aantal foundation games om de geur die je hond gaat zoeken heel belonend te maken. Je hond zal uiteindelijk niks liever doen dan die geur zoeken omdat hij weet dat dit een super beloning oplevert.

Een cursus waarmee de band met je hond verbetert

Aan het einde van deze cursus zul je hebben geleerd hoe je hond verwijst, hoe je met de geur omgaat, hoe je een oefening op de juiste wijze op kan zetten voor je hond en heb je een begin gemaakt met zoeken van geur binnen en buiten.
Je ontvangt iedere week de spellen en oefeningen voor de hele week met enkele theorielessen erbij.

Alle spellen zijn voorzien van een duidelijk stappenplan en een video met een voorbeeld. Door te kijken naar hoe een andere hond werkt leer je vaak ook om je eigen hond beter te lezen.

Duur van de cursus

4 uur

Kosten van de cursus

EUR 62 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.