Soofos

Affinity Publisher 1.7 ? Printwerk en PDF?s maken (Dé Adobe InDesign concurrent)

Algemene informatie over de cursus

*** Deze cursus gaat over Affinity 1.7. Zie mijn andere cursussen voor de laatste versie. *** Na het volgen van deze cursus kun je al je printmedia opmaken en je eigen pdf bestanden maken.

Inhoud van de cursus

*** Deze cursus gaat over Affinity 1.7. Zie mijn andere cursussen voor de laatste versie. *** Na het volgen van deze cursus kun je al je foto's retoucheren, composities maken en kleuren bewerken. Vanaf Affinity 1.9 zijn er enkele functies bij gekomen en ziet het programma er wat strakker uit. De functionaliteiten die in deze cursus behandeld worden werken nog steeds. ***

Affinity Publisher is het laatste paradepaardje van Serif, de makers van de Affinity programma's. Met de komst van Publisher hebben ze een sterk DTP pakket in handen. En is het de eerste serieuze concurrent van Adobe sinds jaren. Met Affinity Publisher kun je bijna alles wat je met Adobe InDesign ook kan. En voor de meeste gebruikers is wat je er mee kunt zelfs meer dan voldoende. Met Affinity Publisher maak jij je eigen printwerk op zoals visitekaartjes, posters, flyers, brochures, magazines en briefpapier.

 

Dit leer je in deze online cursus

In deze cursus behandel ik de mogelijkheden van Affinity Publisher. Aan de hand van tientallen videolessen laat ik je de verschillende tools en functionaliteiten zien. Zo leer je werken met de layout en de vensters van Affinity Publisher, de verschillende tools en tips voor een ideale workflow. In de cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

De layout, vensters en tools van Affinity Publisher.

Het werken met StudioLink.

Omgaan met lagen, kleuren, kleurstalen en geometrische vormen.

Resolutie, DPI en effectieve PPI.

Opzetten van marges, kolommen, pagina's en stramienen.

Aanleverspecificaties en exporteren naar PDF.

 

Dit heb je nodig om de cursus te volgen

Je kunt de cursus volgen met zowel Mac als Windows computers. Er zitten kleine verschillen tussen de versies, maar je zult hier weinig last van ondervinden. Wel is het handig om te beschikken over Affinity Publisher. Op de site van Affinity kun je het programma voor eenmalig €54,99 downloaden. Let op, kies wel voor de desktop (computer) versie. Je kunt vervolgens de cursus volgen met je eigen computer of laptop. Er zijn verschillende oefenbestanden beschikbaar die je kunt gebruiken tijdens deze cursus.

 

Certificaat na afronden van de cursus

Doorloop je de volledige cursus? Dan krijg je na het afronden hier een certificaat van. Deze komt automatisch binnen jouw account beschikbaar. Deze kun je vervolgens delen op bijvoorbeeld LinkedIn of overhandigen aan jouw werkgever.

 

Start vandaag nog met de cursus Affinity Publisher en creëer je eigen media met dit handige programma!

Duur van de cursus

2 uur

Kosten van de cursus

EUR 57 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.