Soofos

Online Cursus WordPress

Algemene informatie over de cursus

In deze online cursus WordPress laten we je zien hoe je zonder kennis van codetalen als HTML en CSS toch een mooie website kan maken met behulp van WordPress.

Inhoud van de cursus

Leer een website bouwen met WordPress

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar het internet wordt steeds belangrijker. De ontwikkelingen gaan snel en web development, webdesign en de techniek worden steeds complexer. Toch heb je als ondernemer, hobbyist of blogger toch behoefte aan een eigen website. Het programmeren of coderen van een website is lastig en zonder technische achtergrond ga je daar niet uitkomen. Er is gelukkig een oplossing om deze onmogelijke opgave op te lossen: een eigen website met WordPress. Deze maken namelijk gebruik van gemakkelijk aan te passen thema's en nuttige plug-ins. Met veel handige instellingen, opties en hulpmiddelen lukt het je om snel zelf een website te maken, zonder enige kennis van programmeren nodig te hebben.

Omschrijving van deze WordPress cursus

In deze online cursus WordPress leer je de basis van het maken van een eigen website met WordPress. Aan de hand van 30 video's leer jij alles wat je moet weten om in één dag je eigen website online te hebben. In drie uur tijd maken we snel een mooi vormgegeven, volledig functionele website die je zelf kan beheren. Voor deze online cursus worden er verschillende bronnen behandeld, zoals thema's en plug-ins, die niet gratis verkrijgbaar zijn. Het kan natuurlijk zijn dat je geen geld wilt investeren in je website. Zelfs dan is deze cursus een goede manier om de mogelijkheden van WordPress te leren kennen.

In deze online cursus WordPress leer je:

Op welke manier je goede hosting kan selecteren;

Hoe je WordPress kan installeren op jouw domein;

Kiezen uit verschillende thema's en vormgeving;

Belangrijke instellingen van WordPress en thema's kennen;

Werken met pagebuilders en templates;

Werken met Visual Composer en gerelateerde plug-ins;

Pagina's, blogberichten en meer vullen met content;

Wat custom post types zijn en hoe ze werken;

Handige plug-ins en andere hulpmiddelen kennen en gebruiken.

Wie is de doelgroep voor deze cursus?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die zelf een website wilt maken, beheren en online wil zetten. Om deze cursus te volgen, heb je niet per se affiniteit voor het internet nodig, maar het helpt je natuurlijk wel. Deze cursus is uitermate geschikt voor mensen met een eigen bedrijf (ondernemers, ZZP'ers, enzovoorts.), voor hobbyisten, bloggers en mensen die gewoon graag en snel een eigen website willen zetten.

Benodigde voorkennis voor deze cursus WordPress:

Om deze cursus te kunnen bekijken en te volgen heb je geen voorkennis nodig. Dit betekent dat je deze cursus prima kan volgen zonder dat je iets weet over programmeren, webdesign, coderen, of HTML en CSS. Het is wel handig van tevoren te weten wat het onderwerp van je website gaat zijn, dus mocht je dat nog niet weten, dan moet je daar zeker even over nadenken.

Wat heb je nodig om deze cursus succesvol te voltooien?

Om deze cursus tot een goed einde te brengen heb je in principe niets nodig, echter is het wel stukken interessanter, wanneer je de stof uit de cursus nadoet op jouw eigen WordPress-website. Niet alleen zorg je er daardoor voor dat je de stof beter onthoud, ook heb je al een zeer mooie, professionele website staan na afronding van de cursus. Daarna heb je in deze online cursus dan een mooie handleiding, waarin je alles terug kan vinden over jouw eigen website en kan je snel problemen oplossen of oplossingen terugvinden.

Ga bouwen aan jouw eigen mooie website met WordPress!

Duur van de cursus

2 uur

Kosten van de cursus

EUR 41 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.