Soofos

Creëer een succesvol Personal Branding Plan in 8 stappen

Algemene informatie over de cursus

Je leert in deze cursus wat personal branding precies inhoudt, hoe je een personal branding plan opstelt en hoe je dit plan in de praktijk kunt brengen. De P?s van P-Plan helpen je stap voor stap me

Inhoud van de cursus

Waarom personal branding?

Personal branding kun je zien als de manier waarop jij jezelf 'als merk' presenteert aan anderen. Net als bij een merk wil je dat jouw naam gekoppeld wordt aan een positief beeld. Personal Branding gaat dus over het 'vermarkten' van jezelf, maar dan wel op een hele authentieke manier. Doordat je duidelijk uitdraagt wie je bent, zul je de juiste dingen aantrekken in je leven (zoals opdrachten, banen, baanpromoties, maar ook in het persoonlijke leven; de juiste vrienden/partners).

Daarnaast is het verdiepen in je personal brand een goed moment om inzichtelijk te krijgen wie je diep van binnen bent, en waarom je de dingen doet die je doet. Het geeft ook je zelfvertrouwen een flinke boost!

Voor wie is Personal Branding?

Personal Branding is voor iedereen die te maken heeft met verandering, of graag een verandering wil in zijn leven. Herken jij jezelf in één of meerdere voorbeelden hieronder? Dan is Personal Branding ook iets voor jou.

  • Ben je op zoek naar een baan, of loop je vast in je huidige baan?
  • Sta je voor een (studie)keuze die je lastig vindt?
  • Wil je het beste uit jezelf halen, maar heb je hiervoor altijd veilige keuzes gemaakt waar je geen voldoening uit haalt?
  • Is je relatie net uit en ben je een beetje kwijt wie je zélf bent (zonder je partner)?
  • Ben je uit de kast gekomen? Dan is het voor jou tijd om eindelijk 100% jezelf te zijn, maar weet je eigenlijk wel wie dat is?
  • Wil je iets bereiken, maar heb je daarvoor de goedkeuring van anderen nodig en moet je hen eerst zien te overtuigen?
  • Verkeer je je stiekem een beetje in een quarterlife- of midlife crisis?
  • Voel je je vaak eenzaam en wil je daarom meer ondernemen in je vrije tijd?
  • Weet je wel wat je wilt, maar niet hoe je er moet komen?

Personal Branding helpt je als je moeilijke keuzes moet maken, maar ook als je jezelf wilt presenteren en 100% jezelf wilt zijn. Wat ons betreft, is Personal Branding daarom voor iedereen. We hebben allemaal momenten in ons leven waarop het fijn is om te weten dat we op onszelf kunnen vertrouwen, momenten waarop we wel een extra boost kunnen gebruiken. Juist op die momenten biedt Personal Branding hulp.

De P's van P-Plan | Ons personal branding stappenplan

De P's van P-Plan helpen je stap voor stap met het bouwen van een krachtig personal brand. In de eerste 3 P's start je met het opdoen van relevante zelfkennis. Je begint bij de bron: Purpose, de 'why' van jouw bestaan. Daarna kijk je naar je Persoonlijkheid en als derde stap naar jouw Potentieel; waartoe ben jij in staat?

Als je die 3 op een rijtje hebt, kun je kijken naar wat jou hierin uniek maakt. Zie het als een soort puzzel! Als je jouw usP, je unique selling point, in kaart hebt gebracht ga je kijken hoe je jezelf wilt laten zien en dus hoe je jezelf promoot. Bij de P van Promotie bedenk je vervolgens op welke manieren jij jezelf het beste kunt laten zien en wat het beste aansluit op je doel.

Zodra je de lijnen hebt uitgezet, ben je klaar om aan de slag te gaan en je personal branding ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Wij realiseren ons dat dit soms best wel eng is. Met de P van Power helpen we je daarom om de kracht in jezelf te vinden, door te durven doen. Daarnaast helpen we je met de P van Planning om je personal brand te managen en jezelf continu te blijven ontwikkelen, want personal branding is nooit klaar!

De belangrijkste P van P-Plan.nl is PLAY!. Alle persoonlijke plannen die je voor jezelf maakt kun je - vinden wij -  het beste volhouden met een gezonde dosis plezier. Bij P-Plan zullen we je er continu aan blijven herinneren: PLAY! Ga eens wat leuks doen, maak het niet te zwaar en neem jezelf niet té serieus. Uiteindelijk wil je vooral een leuk leven, toch?

Duur van de cursus

7 uur

Kosten van de cursus

EUR 99 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.