Soofos

CSS in WordPress

Algemene informatie over de cursus

Leer hoe je CSS stijlen in WordPress kunt gebruiken om snel en effectief aanpassingen in de vormgeving te maken. De perfecte werkwijze in combinatie met de nieuwe blokeditor Gutenberg.

Inhoud van de cursus

Leer je WordPress website aanpassen met CSS

In één uur video leer je hoe je CSS kunt toepassen in WordPress. We gaan in 34 regels code een kleine site compleet van uiterlijk veranderen.

Het thema Twenty Nineteen wordt voorzien van een header-afbeelding, achtergrondafbeeldingen en transparante kleuren, tekstopmaak naar keuze, Google fonts en eigen stijlen, desgewenst op elk blok waarmee je inhoud plaatst. Maar in principe kun je dit bij elk thema inzetten.

Ontwikkelen in de browser

Hoewel we met code werken, hebben we hulp, en wel van de browser. Je kunt inspecteren welke HTML codes achter de visuele elementen van je site zitten. Je kunt vervolgens zien welke CSS opmaakstijlen daar bij horen.

In de browser kun je dan die stijlen al aanpassen, dikwijls met visuele hulpmiddelen, bijvoorbeeld voor kleuren. Met plakken en knippen breng je het dan over naar WordPress.

Code schrijven is nog nooit zo makkelijk geweest!

CSS houdt het simpel en licht

Werken met CSS kan het gebruik van zware thema's voorkomen, volgepropt met functies die je nooit gebruikt en je site traag, onoverzichtelijk en moeilijk onderhoudbaar maken. Tevens heb je minder plugins nodig.

WordPress ondersteunt het gebruik van CSS met een ingebouwde CSS stijl editor en de mogelijkheid om aan elk blok in je pagina's en berichten  eenvoudig opmaakstijlen toe te voegen.

Wees niet bang voor code en probeer deze gratis cursus eens! Het is makkelijker dan je denkt en ik leg alles rustig en stap voor stap uit. Ik hoor graag wat je er van vind.

Waar wacht je nog op? Leer vandaag nog over CSS in WordPress!

Duur van de cursus

1 uur

Kosten van de cursus

EUR 8 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.