Soofos

Online Cursus Toegankelijke PDF met InDesign

Algemene informatie over de cursus

In deze online cursus leer je alles over toegankelijke PDF's met InDesign. Hierin ga je aan de slag met het maken van toegankelijke documenten.

Inhoud van de cursus

Leer toegankelijke PDF's maken met InDesign

De meeste vormgevers en DTP'ers creëren hun publicaties met Adobe InDesign. Van daaruit worden documenten namelijk ook digitaal voorbereid voor print, drukwerk of digitale publicatie. Het meest gebruikte formaat voor digitale publicatie en uitwisseling van bestanden is de PDF. De standaard PDF levert echter heel wat problemen op qua leesbaarheid voor onder andere visueel gehandicapten. Vind jij het belangrijk dat jouw PDF voor iedereen toegankelijk is? Dan biedt deze cursus uitkomst. Voor een abonnement op Creative Cloud of InDesign kun je terecht op de website van Adobe!

Toegankelijkheidsrichtlijnen (WCAG 2.0.)

Er zijn richtlijnen geschreven voor het web door W3C. Deze hebben het doel de beschikbaarheid van digitale informatie voor iedere gebruiker te garanderen. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op internationale standaarden. Worden deze toegepast op een website? Dan voldoen websites aan de internationale verplichtingen op basis van het Gehandicaptenverdrag van de Verenigde Naties (VN).

Wettelijke verplichting

Ook de overheid en semi-overheid volgen deze leidraad. Sinds juli 2018 zijn alle overheids- en semi-overheidsinstanties namelijk wettelijk verplicht hun webcontent toegankelijk te publiceren. Hieronder vallen dus de websites, maar ook alle downloads op die sites als bijvoorbeeld PDF's . Werk je bij of in opdracht van zulke bedrijven? Dan is het kunnen maken van een toegankelijke PDF echt een must!

Wat ga je leren tijdens deze online cursus?

 Basiskennis voor een toegankelijke PDF;

Te treffen voorbereidingen;

 Structuur aan te brengen in een document;

 Bijzondere tekstfuncties en tags toevoegen;

 Navigatie aanbrengen in een PDF;

 Objecten en afbeeldingen gebruiken;

 Validatie en fixes toepassen.

Eerst meer leren over InDesign?

In deze cursus ga je aan de slag met het DTP-programma InDesign. Dit kan voor beginners een flinke kluif zijn, daarom raden wij je aan eerst meer over InDesign te leren. Dat kan je bijvoorbeeld doen in de online cursus InDesign, waarin je aan de slag gaat met het programma en de basis van het bewerken en creëren van bestanden leert.
Ga aan de slag en leer alles over PDF's!

Disclaimer: Dit artikel bevat een affiliate link. Dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Duur van de cursus

1 uur

Kosten van de cursus

EUR 62 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.