Soofos

Grafische Vormgeving Cursus

Algemene informatie over de cursus

Wil jij grafisch vormgever worden, je design skills oppoetsen of ben je een ondernemer die zelf aan de slag wil met grafisch design? In deze cursus leer je alles wat je moet weten om creatief aan de s

Inhoud van de cursus

Volg een grafisch design cursus online

Grafisch design is overal om je heen, al heb je dat niet door. Het is een onmisbaar aspect in communicatie en marketing: want juist ook met visuals kun je een verhaal vertellen, niet alleen met woorden. Steeds meer creatieve en marketing-gerelateerde beroepen vragen om grafisch design vaardigheden, dus een online cursus grafische vormgeving kan zich al snel terugbetalen.

Grafische vormgeving is een combinatie van creatieve en technische vaardigheden. Zo heb je ten eerste visie nodig en moet je weten wat de doelgroep wilt zien. Ten tweede moet je weten hoe je jouw visie op het scherm kan maken. Dat ga je in deze cursus grafisch vormgever leren. En wanneer deze twee vaardigheden samenkomen, kan je succesvol vormgeven. Ideaal voor ondernemers, marketingstudenten die zichzelf klaar willen stomen voor de toekomst, creatievelingen pur sang en iedereen die nieuwsgierig is naar grafisch design! Je gaat aan de slag met oefenbestanden en praktische opdrachten, zodat je het ook echt leert doen - niet alleen begrijpen. 

Wat je in deze online cursus grafisch design gaat leren

Alle facetten van de grafische vormgeving! Ho, is dat niet wat veel, en wat moeilijk? Nee, deze cursus grafische vormgeving is ook geschikt voor beginners. Om het maximale uit deze cursus te halen is het fijn om kennis en ervaring te hebben met grafische software als Adobe Indesign, -Illustrator en/of -Photoshop. Dat zijn de programma's waarin ik werk en het een en ander uitleg en voordoe. Natuurlijk kun je ook werken met Open Source (gratis) programma's als Inkscape, Scribus en Gimp. Of de zeer betaalbare programma's van Affinity (Designer, Photo en/of Publisher). Wil je enkel meer kennis en inzicht krijgen in Grafische vormgeving dan is deze cursus zonder pakketkennis ook al heel waardevol. Misschien geeft het je zelfs de motivatie om wel al die grafische pakketten te gaan leren als je ziet en leert welke mooie vormgeving je hierin kunt gaan maken.

We leggen de nadruk op conceptueel denken. Dit is namelijk een vereiste voor iemand die als grafisch vormgever wilt werken. Wil je dus op de vacatures voor vormgever willen reageren, dan moet je weten wat er allemaal nodig is om een succesvol design te maken te hebben. Je wilt als vormgever elk soort publicatie kennen en kunnen gebruiken. Het is dus belangrijk dat je de exacte begrenzingen én de mogelijkheden per publicatievorm kent. In deze cursus leer je deze mogelijkheden kennen én leer je ideeën om te zetten naar een concept. In deze cursus krijg je les van Belinda Kampf van House of Training. Zij is al jaren actief als grafisch vormgever en kan jou als geen ander alle ins en outs vertellen.

Online cursus tot grafisch ontwerper

Binnen de communicatie zijn vrijwel alle visuele onderdelen een belangrijk onderdeel van de communicatiekracht. Onder deze visuele onderdelen vallen bijvoorbeeld de typografie, de verschillende vormen, de kleuren en het beeld. 

In deze cursus leer je met deze visuele prikkels omgaan en leer je communicatiekracht te gebruiken binnen de grafische vormgeving. De cursus is ideaal voor mensen met een opleiding in design, marketing of een andere tak van communicatie!

In deze online cursus leer je:

De geschiedenis en de huidige plek van de grafische vormgeving kennen;
Van idee tot een concept komen;
Hoe je gebruikmaakt van ruimte en verschillende vormen;
Typografie te gebruiken als visueel onderdeel van een ontwerp;
De verschillende kleuren en betekenissen van kleuren kennen;
Hoe je illustraties en afbeeldingen het beste kan inzetten;
Een degelijke lay-out en compositie te maken;
Hoe je het uiteindelijke ontwerp het beste kan presenteren.

Van idee tot concept tot design

In deze online cursus grafische vormgeving leer je op professionele wijze vorm te geven aan publicaties in de ruimste zin van het woord. Hierbij draait het vooral om het ontwikkelen, ontwerpen, presenteren en (uiteindelijk) motiveren van het concept. Vervolgens komt hier ook de voorbereiding voor de media en de uiteindelijke publicatie in de media aan bod. 

Als een bijkomende extra wordt ook de publicatie in de media besproken. Maar dan vanuit het standpunt van de opdrachtgever. Zo leer je advies geven over jouw ontwerpen aan de klant. In de cursus ben je bezig met opdrachten, welke je bijvoorbeeld in een klein portfolio zou kunnen gebruiken.

Duur van de cursus

4 uur

Kosten van de cursus

EUR 82 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.