Soofos

Online Cursus Infographics Maken met Illustrator

Algemene informatie over de cursus

Leer in deze online cursus infographics maken met Adobe Illustrator. Ga aan de slag en leer met illustraties, symbolen en grafieken communiceren.

Inhoud van de cursus

Leer alles over het maken van infographics in Illustrator

Mensen worden elke dag meer digitaal. Helaas betekent dit ook dat we als mens steeds minder graag lezen en liever naar dingen kijken. Gelukkig is dit niet het einde van de wereld en kunnen bedrijven en personen dankzij datavisualisatie toch de boodschap nog aan de mensen overbrengen. Veel bedrijven en instellingen hebben infographics daarom al opgenomen in het arsenaal van marketing- en communicatiemiddelen.

Deze afbeeldingen hebben namelijk een hoge mate van deelbaarheid en houden de aandacht van de lezer voor langere tijd vast. Waarom zou jij of jouw bedrijf dan nog achter blijven? Zorg er dus voor dat je het meeste haalt uit de mogelijkheden van het internet en leer zelf infographics maken met Illustrator. Let op! De video's zijn Nederlands gesproken maar er wordt wel gebruik gemaakt van de Engelse Interface.

Gebruik Adobe Illustrator bij het maken van infographics

Allereerst is Adobe Illustrator een vectortekenprogramma. Dit betekent dat de illustraties eindeloos schaalbaar zijn, zonder kwaliteitsverlies bij vergroting of verkleining, daardoor zijn ze enorm flexibel. Een infographic moet namelijk als hoge kwaliteit gedrukt en geprint kunnen worden en moet gepost kunnen worden op sociale media. Dankzij de mogelijkheden van Illustrator kun je in één document alle publicatievormen ontwerpen voor de gehele campagne.

Complexe data op een eenvoudige manier weten over te brengen, is één van de uitdagingen bij het maken van infographics. Een van de manieren waarop je dit kunt doen, is door op de juiste manier gebruik te maken van de grafieken. Illustrator biedt ook nog uitgebreide opties om de grafieken illustratief te maken en in te zetten. Naast het maken van grafieken, ga je ook aan de slag met andere vormen van datavisualisatie.

Uiteraard begrijpen we dat niet iedereen Adobe Illustrator heeft. Mocht jij een van deze personen zijn, lees dan eens deze blog over de verschillende Adobe Creative Cloud pakketten. Voor een abonnement op Creative Cloud of Adobe Photoshop kun je terecht op de website van Adobe!

In de cursus infographics maken leer je:

Wat de kracht is van een infographic;

Hoe je de infographic moet opbouwen;

Hoe je de tekst het beste kan vormgeven;

Welke kleuren en kleurenpalet je moet kiezen;

Hoe je efficiënt tekent en illustreert met Adobe Illustrator;

Wat voor soort grafieken Illustrator kent;

Hoe je grafieken maakt en de opties instelt;

Op welke manier je de grafieken mooi kan vormgeven;

Hoe je infographic opslaat, exporteert en publiceert.

Aan de hand van Adobe expert Belinda Kampf (House of Training).

Het doel van deze cursus

Na deze cursus infographics kun je prachtige en effectieve infographics maken in Adobe Illustrator. Je maakt namelijk gebruik van grafieken om complexe data inzichtelijk te maken. Hoe je je idee omzet naar concept en deze vertaalt naar de juiste keuze in typografie, kleur, symbolen en vormtaal staat daarom centraal in de cursus. Je leert hoe je de infographic voor diverse publicatiedoeleinden voorbereidt en exporteert, zodat jij een succesvolle infographic kan maken.
Disclaimer: Deze pagina bevat een affiliate link, dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Duur van de cursus

2 uur

Kosten van de cursus

EUR 82 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.