Soofos

Muziek Mixen en Masteren voor Beginners

Algemene informatie over de cursus

Maak jij thuis achter de computer je eigen muziek, maar klinkt het nog niet zoals je zou willen? Ben jij op zoek naar je eigen sound voor je muziek of heb je gewoon geen idee waar je moet beginnen? Vo

Inhoud van de cursus

Leer muziek mixen en masteren!

Ik heb de afgelopen jaren ervaren dat er erg veel onduidelijkheid is over het mixen van muziek. Online kun je tegenwoordig van alles vinden, maar die tips & tricks alleen helpen jou niet je muzikale doelen te bereiken. Je bent op zoek naar meer, naar je eigen geluid.

Om je eigen geluid te vinden heb je voldoende basiskennis nodig en een duidelijke visie. Je moet een getest systeem gebruiken wat je keer op keer kunt blijven gebruiken. Alleen jij hebt het perfecte geluid in je gedachten. Ik ga je helpen dit te vinden!

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is bedoeld voor iedere thuismuzikant in Nederland of België die op zoek is naar een duidelijk stappenplan om professioneel te gaan mixen en daarnaast zijn of haar eigen geluid. Leer in deze cursus alles wat je nodig hebt om je eigen muziek professioneel thuis te mixen.

De hoofdonderwerpen van deze cursus

De cursus is zodanig opgebouwd om jou een duidelijk beeld te geven wat nu precies moet gebeuren om een muziekstuk goed te laten klinken. Het is opgedeeld in verschillende hoofdstukken om je een zo duidelijk mogelijk beeld te geven hoe je een mix moet benaderen. De hoofdvragen van deze cursus zijn:

  • Wat beïnvloedt jouw waarneming van geluid?
  • Wat is het mixdoel?
  • Hoe ontdek je je eigen smaak?
  • Wanneer gebruik je welke tools?

Welke tools heb je nodig?

Het enige wat je nodig hebt om mee te kunnen volgen is een computer (met speakers of koptelefoon) en een audiosoftware (Pro Tools, Cubase, Garageband, Reaper, Ableton, enz.) en je kunt direct aan de slag met jouw eigen muziek. Welk programma je gebruikt maakt niet uit. De focus van deze cursus ligt op het waarom en de kennis die je nodig hebt om je eigen keuzes te gaan maken.

Voor wie is deze cursus mixen en masteren geschikt?

Ben jij muzikant of wil jij beginnen met mixen? Wil jij een eigen geluid vinden en deze professioneel gaan masteren? Dan is deze cursus geschikt voor jou. Voor iedereen die zelf aan de slag wil met het mixen en masteren van muziek is deze cursus geschikt.

Review van deze cursus

[img] https://soofos.nl/wp-content/uploads/2018/03/tijldamen-e1553247457472.jpg"Nog voordat de cursus klaar was, kon ik al verschillende processors/effecten toepassen op mijn opnames, waarvan ik tot voor kort nauwelijks wist dat die ook in mijn DAW voorkwamen. Daardoor kon ik al meteen een aantal problemen verhelpen waar ik al jaren tegenaan loop."

Tijl Damen schrijft kinderliedjes en -rijmpjes, geeft optredens en kindervoorstellingen in heel Nederland en Vlaanderen (en incidenteel daarbuiten). Hij is te boeken als singer-songwriter, verzorgt muziekprojecten en -workshops in het basis- en voortgezet (speciaal) onderwijs en is illustrator.

Wat biedt deze online cursus muziek mixen en masteren?

Vind jouw eigen geluid.

Krijg meer begrip over mixen en masteren.

Meer dan 9 uur aan videolessen.

Volledig Nederlands gesproken.

24/7 toegang tot al het materiaal.

Inclusief oefenbestanden en opdrachten.
Ga aan de slag met mixen en masteren, of leer over DJ'en in de DJ cursus!

Duur van de cursus

9 uur

Kosten van de cursus

EUR 41 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.