Soofos

Basiscursus Content-Marketing

Algemene informatie over de cursus

Leer hoe je waardevol wordt in jouw branche met content-marketing. Leer welke content je wanneer via welk kanaal moet delen. Begin meteen met leren!

Inhoud van de cursus

Ga aan de slag met content-marketing

Content-marketing is op dit moment een van de meest populaire begrippen onder marketing- en communicatieprofessionals. Tegenwoordig is relevantie en toegevoegde waarde veel belangrijker geworden. Daarom kom je met een simpele blog al bijna niet meer weg. Er hoort nu tot een zekere mate een strategie of een gedachte achter te zitten. Dat maakt content-marketing nu een aparte tak van sport, waaraan je als bedrijf veel kan hebben. Daarover ga ik (Stefan Rooijakkers, van IMNL) je in deze cursus dus les over geven!

Waarom is content-marketing zo belangrijk?

Door (onder andere) het internet is de consument steeds beter in staat om niet-relevante boodschappen te onderscheiden. Content, of dat nu een blog, een tweet of een video is, moet daarom aansluiten bij de behoefte van de consument. Drammerige verkoopboodschappen maken plaats voor informatieve en inspirerende verhalen.

Om succesvol te worden (en te blijven) kun je content-marketing niet over het hoofd zien. Het is niet alleen nodig om content te creëren voor "normale" consumenten. Ook voor marketingberichten richting bedrijven (B2B) is het nodig om kwalitatieve berichten en informatie te delen, zodat ze je aanzien als betrouwbaar en expert in je veld.

Wat ga je leren in deze cursus?

In deze online cursus ga je zien waarom content-marketing zo belangrijk is. Ook ga je zien hoe jij het effectief kunt toepassen in jouw onderneming of organisatie. Je gaat leren:

Welke content je moet gaan creëren voor je bedrijf.

Waar je jouw informatie en berichten moet gaan delen.

Welke vormen van content voor jouw organisatie geschikt zijn.

Wat krijg je in deze basiscursus content-marketing:

Duidelijke video's.

Wordt waardevol in jouw branche.

Inclusief toets en certificaat.

Volledig Nederlandstalig.

Leer over content in deze marketingscursus

Het doen van content-marketing is iets, waarover je goed moet nadenken. Je kan namelijk niet zomaar iets op het internet meer plaatsen. Het liefst wil je hoogwaardige content creëren waar potentiële klanten echt iets aan gaan hebben. Op die manier kan je namelijk een waardevolle band met je klanten opbouwen.

Duur van de cursus

2 uur

Kosten van de cursus

EUR 24 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.