Soofos

Online Cursus Macrofotografie – Leer Details Vastleggen

Algemene informatie over de cursus

In deze online cursus leer je de fijne kneepjes van de macrofotografie. Je leert stap voor stap hoe je details verbluffend vastlegt.

Inhoud van de cursus

Leer alles over macrofotografie in deze cursus

We spreken van macrofotografie, wanneer we van (heel) dichtbij onderdelen van mensen, planten, dieren of objecten proberen vast te leggen met een camera. De bedoeling van deze vorm van fotografie is om deze onderdelen zo groot mogelijk af te beelden, zodat er details zichtbaar worden die we met het blote oog niet of nauwelijks kunnen zien. We spreken van macrofotografie, wanneer de vergroting groter of gelijk is aan één. Is de vergroting kleiner dan één, dan spreken we over een close-up.

De wereld van de macrofotografie is een kleine, maar zeer boeiende wereld. Veel mensen kennen deze wereld niet, maar wanneer je er oog voor hebt/krijgt, zijn de mogelijkheden bijna oneindig. Je komt terecht in de wereld van bloemen, planten, insecten en andere levensvormen. Macrofotografie is gewoon een andere manier van kijken en fotograferen.

Wat leer je in deze online fotografiecursus?

Het gehele spectrum van de macrofotografie komt in deze cursus naar voren. Je krijgt in deze cursus les van professioneel fotograaf Peter van Veen, van Moor Fotografie. We behandelen stap voor stap alle onderdelen van deze vorm van fotografie, zodat jij na de cursus zelf aan de slag kan met het maken van (mooie) foto's. We behandelen in deze online cursus vier kernpunten, namelijk:

Welk materiaal je het beste kunt gebruiken?

Je leert alles over de bestandsformaten RAW en JPEG.

Focusstacking en andere instellingen voor macrofotografie.

Zorgen voor een goede compositie.

Het maakt niet uit hoeveel ervaring je hebt met fotografie. We behandelen alles over macrofotografie van begin tot eind. Voor beginners is dit dus een zeer geschikte cursus, maar zelfs voor ervaren fotografen zitten er veel nuttige tips en tricks in deze online cursus. Is de cursus toch niks voor jou? Dan kun je de cursus binnen 14 dagen kosteloos annuleren!

Duur van de cursus

1 uur

Kosten van de cursus

EUR 31 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.