Soofos

Cursus 3D Animaties Maken in Cinema 4D

Algemene informatie over de cursus

Leer hoe je stap voor stap 3D-animaties kan maken met Cinema 4D. Maak 3D-modellen en animaties met het programma of met de plug-in voor After Effects.

Inhoud van de cursus

Leer 3D animaties maken met Cinema 4D

Cinema 4D, ook wel C4D genoemd, is een programma waar je 3D-modellen en 3D animaties mee kunt maken. Ook is het programma als plug-in voor Adobe After Effects beschikbaar. Door deze integratie is de samenwerking tussen animatie, videobewerking en 3D laagdrempelig geworden. Het is nu dus veel eenvoudiger geworden om met 3D-objecten hele mooie en creatieve producties te maken.

Wat heb je nodig voor deze cursus C4D?

In deze cursus leer je de beginselen van het animeren en modelleren in 3D. Ben je enkel in bezit van Cinema 4D Lite? Dan is deze cursus nog steeds geschikt voor jou. Cinema 4D Lite zit standaard inbegrepen bij After Effects. Beschik je dus over Adobe After Effects? Dan kan ook jij deze training over C4D volgen! Heb je nog geen After Effects? Bekijk dan hier de website van Adobe!

Wat gaan we allemaal behandelen in deze online training?

De interface: Cinema 4D heeft een indrukwekkende interface. Wij loodsen je door de belangrijkste vensters en opties, zodat je niet direct verdwaalt in de eindeloze mogelijke opties en instellingen.

Splines en Generators: De Spline is een belangrijk element in Cinema 4D. Splines zijn vaak de basis voor 3D-objecten en vormen. Wanneer je met splines kunt werken, kun je al zeer complexe 3D-tekeningen maken. Combineer deze kennis dan met generators en al snel tover je hele bouwwerken tevoorschijn.

Modelleren: Voor het modelleren van 3D-objecten gebruik je speciale modeling gereedschappen. Ik leg je stap voor stap uit hoe je deze gereedschappen moet inzetten en gebruiken.

Deformers: Met deformers geef je extra dynamiek aan je model of aan een animatie. Cinema 4D biedt een groot arsenaal aan deformers. Wij behandelen in deze cursus de belangrijkste.

Scene en animaties: Je gaat ook leren hoe je animaties creëert en opbouwt. Nu komt de voorgaande kennis echt tot zijn recht, want je gaat tegelijkertijd een scene opbouwen met diverse 3D-objecten. In de video's bouwen we aan een rijdende trein door een landschap.

Belichting, camera's en renderen: Tenslotte gaan we kijken naar licht. Met licht kun je goed de sfeer van de video beïnvloeden. Je creëert exact de gewenste spannende film door de animatie op te laten nemen met behulp van geplaatste camera's in het landschap. Daarna is het tijd om de productie weg te renderen en te publiceren.

Wat krijg je in deze cursus over Cinema 4D?

Ontdek hoe je 3D-animaties kunt maken.
60+ videolessen.
Volledig Nederlandstalig gesproken.
24/7 toegang tot al het materiaal.
Inclusief oefenbestanden.

Duur van de cursus

5 uur

Kosten van de cursus

EUR 123 exclusief btw

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.